Technikai információk
Legnolandia játszóeszközök

Jegenye fenyő
(Abies Alba)

Bélnélküli fa

Superwood
technológia

ExtraCoat bevonat

Atoxikus festés

Jegenye fenyő (Abies Alba)

Normál fenyő

A fa minősége az egyik fontos feltétele, hogy magas minőségű és stabil szerkezetű kültéri játékokat, játszóeszközöket készíthessünk. Az emberek, akik generációk óta a Legnolandiában dolgoznak, egy minőségi utat jelöltek ki, melynek bázisául a Fruili Dolomitok erdeiben növő jegenye fenyőt (Abies Alba) választották. Ennek a fának hosszú évek szükségeltetnek ahhoz, hogy megnőjön és beérjen. Pontosan ezért rendelkezik egy fantasztikus struktúrával és ellenálló képességgel. Évszázadok óta használják kedvező tulajdonságai miatt. Köszönheti ezt rendkívül hosszú élettartamának akár szabad levegőn, akár földbe ásva, vagy vízbe süllyesztve. legnagyobb felhasználója a Velencei Köztársaság volt, mely ebből a fából építette meg hajóflottáját.

És most ebből a kiváló fából készülnek a mi játékaink is!


Jegenye fenyő (Abies Alba)
A Fruili Dolomitok erdeiben növő jegenye fenyő abban különbözik a többi fenyőtől, hogy ez az egyetlen fenyőfajta melynek nincsenek gyantatáskái. Rostjai nagyon sűrűek, évgyűrűi szorosan egymásra záródnak. Könnyen és mélyen beleivódik bármilyen korszerű, környezetbarát fakezelő, favédő anyag. Ez garantálja a tartósságot és a nagyfokú ellenálló képességet.

Bélnélküli fa

Mivel a fa élő, éppen ezért kell nagy gondossággal megmunkálni, hogy az idők során ne deformálódjon, repedjen, táguljon. A mi fafeldolgozási technológiánk költséges, de kifizetődő.

Bizonyára egyszerűbb volna kis átmérőjű rönkfákat használni játszóeszközeink elkészítésénél, de mi inkább a minőségi utat választottuk.


Normál fenyőEgy normál fa keresztmetszetén jól láthatók a növekedési gyűrűk. Ha így használjuk a fát, közvetlenül, béllel együtt, idővel nagyfokú deformálódásnak lehetünk szemtanúi. A fa megrepedezik, tágul, elveszti eredeti formáját.

 


Északi fenyő
A mi technológiánk ezzel szemben, mint az ábra is mutatja, bélnélküli fát használ, melynél a faanyagveszteség nagyobb, de megtérül, hiszen az ilyen technológiával gyártott fa sokkal időt állóbb, rezisztensebb, s végtermékként egy magas minőségű faanyaggal rendelkezünk.

Superwood technológia

A Legnolandia tradíciójának köszönhetően azt a kitűnő, természetes anyagot kiválóan ismerik, s pont ezért, ennek a tudásnak a birtokában tudják kihasználni a természet kínálta maximális lehetőségeket. A Superwood technológia összetevői is ezen alapszanak: maximálisan kihasználják a fa természetét. Köszönhetően a kétszeresen, kontrapozíciósan ragasztott elemeknek, a deformáció nullára csökken, és így eredményez a Superwood maximális szerkezeti stabilitást.

Pontosan ezért nagyon fontos, hogy amikor játszóeszközt választanak, ne elégedjenek meg gyengébb minőséggel, hasonlítsák azt össze a szektor összes fontos alkotóelemével, s látni fogják a Superwood technológia helytállóságát, valamint a tradíció fontosságát.

A lamellált elemek kontrapozíciós alkalmazása nagyfokú strukturális stabilitást eredményez. Erőssége még mindegyik elem tökéletes közelsége, zártsága, mely maximális csúcsteljesítményt garantál.

A tradicionális fa a sok használat során előbb-utóbb elveszíti belső szerkezeti stabilitását a kiszárítás és az autoklávkezelés ellenére is. Elkerülhetetlen a deformáció, szétnyílik a faszerkezet, s így gyorsabban rothad el.

A Superwood a Legnolandia egy különleges fakezelési technológiája, ami garantálja a főbb elemek és a megmunkált felületek tökéletességét.

A tökéletes víztaszító hatás elérése érdekében a Legnolandia a lamellált részeknél egy speciális, tengerészeti, hajózási célokra kifejlesztett ragasztóanyagot használ.

ExtraCoat bevonat

A Legnolandia az egyetlen európai cég, amely átvette és alkalmazza az amerikai ExtraCoat felületkezelési módszert. Köszönhetően ennek az egyedülálló licensznek, az északi fenyő minősége még kiválóbb lesz. teljes védelem, egészen a fa belsejéig. A fát magas nyomáson (kb.1 bar) autoklávba illesztik.

A nagy nyomáson kitáguló farostok közé bepréselődő védőanyag a kezelés után tökéletes víztaszító felületet biztosít.

Ezen fázis után egy órán keresztül 16 Bar nyomáson tartják, ennek eredményeképpen a víztaszító, ExtraCoat képessége még kiválóbb lesz, aktív szervetlen sókban gazdagodik. Teljes mértékig antitoxikus emberre, állatokra és a növényzetre. Eredményül kapunk egy nemcsak a felületén, hanem teljes egészében víztaszító faanyagot.

Ezen védőkezelés, mely különösen ajánlott a játszóeszközöket gyártók számára. azonban a fa belső sebezhetőségét nem modifikálja. Éppen ezért amikor a felületi kezelés, illetve az UV stabil festés tart , a belső faszerkezetet illetően fennáll a szálkásodás, és a rohadás veszélye.

Az ExtraCoat kezelés (víztaszító, inorganikus sókban gazdag, pigmenteket tartalmaz) ellenben teljesen a bélig hatol, egészen a fa belsejébe, teljes mélységig.

Ez a Legnolandia egyedülálló technológiája garantálja a teljes kezelést, egészen a fa belsejéig, kiváló védelmet nyújt az UV sugárzás, a szálkásodás, a rothadás, a gombásodás és a paraziták ellen.

Atoxikus festés


A Legnolandia nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre, hiszen maga a gyár is erdők között helyezkedik el, ebből kifolyólag nagy tisztelettel viseltetik a természet iránt. Teljes mértékben meg vagyunk győződve afelől, hogy a gyermekek élvezetes szórakozását nem a játszóeszközök színe, mint pl. viola, kanári sárga vagy sokkoló rózsaszín fogja meghatározni. Így aztán a parkok közepén, illetve a „zöld szigeteken” elhelyezkedő játszóeszközeink környezetükbe teljes mértékig beleillenek.

Oktatási, nevelési szempontból tekintve a gyermekek kicsi koruktól hozzászoknak a természet szeretetéhez és tiszteletéhez.

A meleg színű tónusok nagyon közel állnak a fa eredeti, természetes színéhez, éppen ezért az általunk gyártott játszóeszközök teljességgel ideálisak parkok vagy zöldövezetek számára.Egy körültekintő játszóeszköz gyártó cégnek kiindulási pontnak kell tekintenie, hogy a gyermekek növekednek, szórakoznak és játszanak – mindezt teszik a biztonság feltételei mellett. Továbbá nem hagyhatók figyelmen kívül a modern társadalom sugallta elvárások sem. Mindezek miatt játszótéri eszközeinknél faanyagot és újrahasznosított anyagokat alkalmazunk. Még a termékek színválasztásának is megvan a maga jelentősége, a gyermekek gyakorta látnak környezetbe nem illő rozsdamentes fém tárgyakat, ezzel szemben az általunk kialakított színvilág harmonikusan illeszkedik a zöldövezetek, parkok összképébe.

RoyalKert.hu

Sándor Anita
Üzletágvezető
06 20/554-1914
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
Legfrissebb hírek:
Érdekességek:
EU Pályázat