Ökológiailag önfenntartó kertek
2017. április 18.
BUG-HOTEL.jpg, Rovarhotel a kertben - Ökológiai növényvédelem
Rovarhotel a kertben - Ökológiai növényvédelem
Kert és park
Rovarhotel a kertben - Ökológiai növényvédelem
Kert és park
Rovarhotel a kertben - Ökológiai növényvédelem
Kert és park
további fotókhoz kattintson a képre ^

Sokszor merül fel igényként kertépítéseink kapcsán, hogy a kerttulajdonosok vegyszermentes kertet szeretnének kialakítani. Ebben a sokféle természetes alapanyagú kondicionálókon és permetszereken túl, a környezetünkben található élőlényeket is segítségül hívhatjuk.

A téli madáretetéssel a kertünkben szoktatott cinkék, verebek, vörösbegyek, stb. most hálálják meg, amikor a kertünkben a kártevők tucatjait fogyasztják el napról napra.

A különféle méheknek a megporzáson kívül a növényvédelemben is fontos szerepük van, az atkák, tetvek százait falják fel már lárvakoruktól fogva. A méhek száma világszerte egyre csökken a növényvédőszereknek, a klímaváltozásnak és a monokultúrás szántóföldi termesztésnek köszönhetően.

Sok helyen a városok jelentik a beporzó rovarok számunkra az oázist, mivel a virágágyások, kertek, parkok, tetőkertek, vagy akár a virágos erkélyek méhlegelőt biztosítanak számukra. De megfigyelhető, hogy a városokban élő madarak száma is nő. Ezért nagyon fontos a nemcsak róluk, de a többi élőlényről való gondoskodás.

Ehhez nem kell sokat tennünk: télen etessük a madarakat, nyáron kis madárfürdetővel szerezhetünk nemcsak nekik, de magunknak is örömet. Ha nem nyírjuk állandóan a füvet billiárdasztal minőségűre, hanem hagyunk lekaszálatlan, esetleg gyomos területeket, akkor a hasznos rovarok is szívesen betelepülnek kertjeinkbe, parkjainkba. Léteznek ún. rovarhotelek is, amik védelmet, lakóhelyet biztosítanak a kertünkben hasznos katicák, fátyolkák, futrinkák, stb. számára. Ezek magunk által is elkészíthetők egész kicsi mérettől a több méteresig. Bármilyen megmaradt alapanyag felhasználható alapanyagként, pl. nád, lyukas tégla, tobozok, cserepek, gallyak, szalma, stb.

Még egy fontos szempont, ha azt szeretnénk, hogy a kertünk magától működjön: lehetőleg őshonos növényeket alkalmazzunk, kerüljük az idegen, nem a nálunk jellemző talajviszonyokat, benapozottságot, klímát kedvelő és bíró fajokat.

Amennyiben a téma érdekli, kérem tekintse meg az iskolásoknak Föld napjára készített prezentációnk anyagát, melyet IDE KATTINTVA tekinthet meg.

Érdeklődés esetén forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT elérhető kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

« vissza
RoyalKert.hu

Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink: