IDŐSEK PARKJA - Újabb köztéri fitnesz park Siófokon
2015. január 29.
idosek_parkja_4_0jt_.jpg, Idősek játszótere Siófokon
Idősek játszótere Siófokon
Köztéri eszközök
Fitnesz park időseknek is
Köztéri eszközök
Köztéri fitnesz időseknek is
Köztéri eszközök
további fotókhoz kattintson a képre ^

Siófok szépkorú lakóinak egészségmegőrzését szolgálja a 2015. január 16-án átadott Idősek Parkja.

A munka kivitelezője a Játszótérliget Kft. A kihelyezett fitnesz eszközöket a Royal-Kert Kft. szállította.

A siófokiak régóta várt álma válhatott valóra a mai napon, hiszen ezzel a közösségi térrel, az Idősek Parkjával a régebb óta fiatalok is megkapják a lehetőséget a rendszeres testmozgásra, a szabadidő hasznos eltöltésére – mondta az átadón Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. A park létrehozásának ötlete hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg, és a tervek idén végül megvalósultak. Az Újpiac téren, amely leginkább az idősebb korosztály által lakott övezet, a korábbi játszótérből létrejöhetett az Idősek Parkja. A beruházás a korábbi években főként a hajléktalanok jelenléte miatt nem jöhetett létre, azonban másfél-két évvel ezelőtt a Fő utcai közösségi étkezés Hajléktalanszállóhoz történő áthelyezésével egyre kisebb számban jelnetek meg hajléktalanok a környéken. A park ezáltal jelenleg biztonságosabb környezetet nyújt az időseknek.

- Egy társadalom fejlettségét az határozza meg, hogy hogyan gondoskodik az idősekről, azokról, akik lényegében már egy élet munkájával megteremtették a jelen és jövő generáció alapjait. A park elkészülte egy nagyon fontos mérföldkő a fejlesztésekben. Jelenleg a Balaton partján két másik hasonló park is működik, és remélem, hogy a jövőben még több valósulhat meg ezekből a fejlesztésekből. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy összetartóbb legyen a város civil közössége, nemcsak a szépkorúak, hanem a fiatalok esetében is. Látható, hogy az ilyen közösségi terekre igény van, és ha ehhez csak az eszközök szükségesek, azt mindenképpen támogatnia kell a városnak. Fontos, hogy legyen a jövőben minél több hasonló városi beruházás, minél jobb megközelíthetőséggel, védhetőséggel. – mondta Szamosi Lóránt, fejlesztési és beruházási tanácsadó.

- Jó időben az önkormányzati közbeszerzési beruházás által létrehozott tér alkalmas lesz rá, hogy a civil szervezetek birtokba vegyék, itt aktívan élhetik életüket. Az Idősek Parkjában mozgáskoordinációs és izomerősítő eszközök egyaránt megtalálhatóak, ezek a saját testsúlyunk segítségével működtethetőek. A gépek nem megerőltetik, hanem kimozgatják az izületeket, megerősíti az izmokat, az elkészült tekepálya több, az idősek által kedvelt labdajátéknak is lehetőséget ad. Mindemellett a szellemi sportok szintén teret kaptak, van három sakkasztalunk, amelyek akár sakkversenyekre is alkalmasak. A filagóriában több pad lett elhelyezve, ahol a mozgás után megpihenhetnek, beszélgethetnek az idősek – mutatta be a parkot a megnyitón Mezőfiné Melinda képviselő.  

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a következőket mondta: Amikor sportról beszélünk, legyen szó egyéni-, tömegsportról, versenysportról, kijelenthetjük, hogy ez egy nemzetstratégiai húzóágazat az ország életében, hiszen a közösségek tagjai akkor lehetnek egészségesek, és tudják megőrizni a megfelelő szellemi, lelki, testi egészségügyi állapotukat, ha rendszeres testmozgás is életük fontos részét képezi. Azt gondolom, hogy ez a park kiváló lehetőségeket nyújt a környéken élők és az idelátogató vendégek számára egyaránt. A rendszeres sportnak köszönhetően jókedvű találkozásokra is lehetőség nyílik, nem beszélve arról, hogy egy egészséges társadalom gazdasági produktivitás tekintetében is jobb eredményeket tud elérni, mint egy beteg társadalom. Véleményem szerint Siófok a park létrehozásával valóban a jövőt kezdte el építeni. Hétmillió forintból egy olyan beruházás valósulhatott meg, amely azt gondolom, hogy a jövőben mindenki számára hasznos és kellemes kikapcsolódási lehetőséget fog nyújtani.
 

Forrás: siofoki-hirek.hu

« vissza
RoyalKert.hu

Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink: