Felnőtt játszóterek kortól, nemtől függetlenül, avagy ki a célközönség?
2018. november 08.
IMG_7729.jpg, Köztéri fitnesz park csuklópontos eszközökkel
Köztéri fitnesz park csuklópontos eszközökkel
Köztéri eszközök
Egyre több strandon is megtalálhatók a csuklópontos parkfitnesz eszközök.
Köztéri eszközök
Egy gödöllői fitnesz park, szintén minden korosztálynak
Köztéri eszközök
Ezzel a fitnesz eszközzel a váll-kar és a felsőtest erősíthető
Köztéri eszközök

Köztéri eszközök
Települési köztéri fitnesz park Litéren. Minden korosztály használja
Köztéri eszközök
Csuklópontos eszközök találhatók egy budapesti (I. ker) futópálya mellett is.
Köztéri eszközök
A futópálya melletti fitnesz eszközöket felnőtt felügyelete mellett, gyerekek is használhatják
Köztéri eszközök
A street workout eszközök használatához már kell komolyabb fizikai erőnlét
Köztéri eszközök
Egy idős asszony, vagy kismama ilyen gyakorlatokat ritkán végez.....
Köztéri eszközök
Húzódzkodás street workout eszközön
Köztéri eszközök
Street Workout inkább a fitalaok sportja
Köztéri eszközök
Street Workout inkább a fitalaok sportja
Köztéri eszközök
A vállízületekkel nem csak idős korban lehet probléma! Fiataloknak is ajánlott a váll kerék!
Köztéri eszközök
további fotókhoz kattintson a képre ^

Napjainkban már nem a nagyvárosok kiváltsága az, hogy köztéri fitnesz parkkal vagy úgynevezett felnőtt játszótérrel rendelkezzenek. Egyre több, kisebb településen, falvakban is lehetősége nyílik a lakosságnak arra, hogy a szabad levegőn, ingyen, saját időbeosztásuknak megfelelően átmozgathassák magukat. Nem véletlen a kifejezés, „átmozgathassák” magukat, mert a leggyakoribb esetben úgynevezett csuklópontos, dinamikus fitnesz eszközök találhatóak (például gyalogló, libegő, evezőpad, derék- és csípőformáló eszközök stb.) meg. Ezeken az eszközökön saját testsúlyukat ellenállásként használva edzhetnek a felhasználók.

Itt meg kell állnunk egy pillanatra, mert az utóbbi időben több fórumon is olvashattunk arról, hogy ezeket a parkokat meglehetősen degradáló módon, a streetworkout pályákhoz hasonlítva csak „nyuggerparkoknak” titulálják, és mert egyesek szerint ezek az eszközök versenysportra alkalmatlanok.

Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a köztéri fitnesz vagy tornaparkok MINDEN KOROSZTÁLY  számára kínálnak mozgási lehetőséget és fő céljuk pont az, hogy azokat az embereket is mozgásra ösztönözze, akik nem rendelkeznek olyan fizikai adottságokkal, kondícióval, mint az élsportolók.

Tegyünk egy próbát kedves olvasó! Aki most éppen a munkahelyeden, otthon, a villamoson ülsz, tedd fel a közvetlen környezetben lévő három embernek a kérdést, hogy meg tudnak-e csinálni egy húzódzkodást vagy egy szabályos fekvőtámaszt? Fogadni mernék rá, hogy a legtöbb válasz nem lesz, hacsak nem az edzőteremben vagy éppen. És ezzel semmi gond nincsen. A legfrissebb felmérések adatai szerint Magyarország a negyedik helyen áll a világon a leginkább elhízottak listáján, ezért ha bárki úgy dönt, hogy ezeken a „fejlődési lehetőséget nem nyújtó” eszközökön nekiáll edzeni, már nyert ügye van, mert tett valamit az egészségéért. Lehet ez az ember egy fiatal, aki szívesebben végez kardió jellegű gyakorlatokat, de lehet egy kismama, vagy egy középkorú ill. idősebb hölgy/úr. Valaki, aki egy sérülés következtében rehabilitációs gyakorlatokat végezne, vagy bárki kortól, nemtől függetlenül, aki ízületi problémákkal küzd, mely nem csak a nyugdíjasokat érinti.

A fiatalok egészségtudatos nevelésének egyik fő eszköze a példamutatás, mely adott esetben pont az lehet, hogy mindegy, hogy milyen a testalkatod, hány éves vagy, TENNED KELL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT, és ne hátrálj meg, ha a komolyabb erőnlétet kívánó tornapályákon nem tudsz edzeni. Ezért ideális esetben, egy mindenkit kiszolgáló köztéri felnőtt játszótéren megtalálhatónak kell lenniük a fitnesz eszközöknek és a streetworkout eszközöknek egyaránt. Aki pedig kitartással és szorgalommal a saját testsúlyos gyakorlatokban kellőképpen kiműveli magát, annak ott vannak a versenyek, hajrá!

És Ti? Mit gondoltok erről a témáról? Köszönjük, ha a
Royal-Kert Kft. Kertek és közterek facebook oldalán megosztjátok velünk.

A terület felelősével, Kerekes Judit üzletági referenssel a parkeszkoz@royalkert.hu email címen, a +36 88 560 564 vagy +36 20 451 2118 telefonszámon, vagy az
ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül lehet egyeztetni, érdeklődni, ajánlatot kérni!

« vissza
RoyalKert.hu

Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink: