ÉRDEKESSÉG! - Áramot termelő köztéri fitnesz gépek
2014. május 11.
elektrofit-4211.jpg, ElektroFit köztéri fitnesz eszközök Kispesten
ElektroFit köztéri fitnesz eszközök Kispesten
Köztéri eszközök
ElektroFit köztéri fitnesz eszközök Kispesten
Köztéri eszközök
további fotókhoz kattintson a képre ^

Magyarországon elsőként a kispesti központi játszótérre kerültek ki kültéri, elektromos áramot termelő fitneszgépek. Nem csupán az egészséget és a kondíciót lehet megőrizni velük, de közben a mobiltelefon és a laptop is feltöltődik. A gépeket péntek délután adták át.
   
A megújuló energiaforrással működő spiningkerékpár, a kézikerékpár, a fekvőkerékpár és ellipszisgép a szabadban végzett sportolás öröme mellett lehetővé teszi, hogy a mozgás során termelt energia újratölthesse a lemerült mobiltelefont, a laptopot és egyéb elektronikus berendezést. A Magyarországon, de Európában is egyedülálló ElektroFit sarkot átadó polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat számára kiemelten fontos a kispestiek egészségének megőrzése. Ennek egyik eleme a zöldterületek növelése, parkok, kertek, sportpályák, iskolai sportlétesítmények építése, felújítása, fejlesztése. A tiszta levegő és a mozgás hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet élhessünk – fogalmazott Gajda Péter.

Az Európában is egyedülálló, környezetbarát, ember által termelt megújuló energiaforrással működő kültéri fitneszberendezések sötétedés után is használhatók, mivel a világítását a gépeken végzett gyakorlatok során megtermelt áram biztosítja. A rendszer képes arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse, mennyi áramot termelnek a gépek egy-egy gyakorlat során. Egy átlagember, egy átlagos gyakorlat során 50-100 Watt energiát termelt. Ez használattól függően akár 1 KW/óra teljesítményt is jelenthet naponta az összes gép esetében, így a rendszer energiaszükségleteit jelentősen meghaladó megtermelt áram szabadon felhasználható a csatlakoztatható elektronikus berendezések feltöltésére. A fitneszgépek beszerzése 5,5 millió forintba, kihelyezésük 2 millió forintba került. A gépek kipróbálásban Nick Árpád, világ- és Európa-bajnok erőemelő segítette a bolyais diákokat és az érdeklődőket az első áramtermelő tekerésben. 

Forrás: kispest.hu

« vissza
RoyalKert.hu

Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink: