Cserjék öntözése
2018. július 18.
albisia_selyemakac.jpg,

Kert és park
további fotókhoz kattintson a képre ^

Augusztus a nyár legmelegebb hónapja. A nappalok ugyan fokozatosan rövidülnek és az éjszakák is hűvösebbek, de ahol kevés csapadék hullott, ott a növények még igénylik az öntözést. Ez alól kivételt képeznek a fagyokat kevésbé tűrő kerti fásszárú növények (pl. a selyemakác - Albizia julibrissin, illatos barátcserje - Vitex agnus-castus, levendula – Lavandula angustifolia stb.). Ezeket már nem kell öntözni, mert ha nyár végén sok vizet kapnak, a hajtások nem fásodnak meg kellőképpen, így az erősebb téli fagyok komoly károkat okozhatnak a növényekben, sőt akár az egész növény is kifagyhat.

Nagyon fontos az öntözés megfelelő időpontjának megválasztása, tűző napon a lombos dísznövényeink levelei ugyanis megperzselődhetnek. Kerüljük a dél körüli órákban a víz kijuttatását, inkább hajnalban, vagy este öntözzünk. A napi öntözés kapcsán igen nagy terhet vesznek le a vállunkról az automata öntözőrendszerek.

« vissza
RoyalKert.hu
Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
»
Elkezdtük...
»