A kerti tó felkészítése a tavaszra
2016. március 05.
KERTI-TO-e12963685147421.jpg, Kerti tó
Kerti tó
Kert és park
Kerti tó
Kert és park
Kerti tó
Kert és park
Kerti tó
Kert és park
Kerti tó
Kert és park
további fotókhoz kattintson a képre ^

Amennyiben kerti dísztóval büszkélkedünk, akkor azt is fel kell készítenünk a tavaszra. A tóba ültetett növényekről (ha ezt még nem tettük meg) minél hamarabb távolítsuk el az elhalt részeket, mivel azok feleslegesen terhelik a vizet, és rontják annak minőségét.

Amint azt az időjárás engedi, szereljük össze a tótechnikai eszközöket, melyek az oxigénellátás mellett a káros anyagok szűrését is biztosítják. Az év első hónapjaiban a szűrőket sűrűn tisztítsuk, hogy a tó fenekén télen felhalmozódott iszap és egyéb szennyező anyagok minél hamarabb eltávolításra kerüljenek.

Különösen fontos a halak kondíciójának fenntartása. Ha már megoldott a víz keringetése, speciális, kerti tóban használható fertőtlenítőszerekkel pusztíthatjuk el a halainkra káros kórokozókat és a víz minőségét rontó algákat. Halaink etetését csak akkor kezdjük el, amikor azok már a mélyebb részekről előúsznak, aktivizálódnak, illetve a víz hőmérséklete 8 ˚C fölé emelkedett. Ez azért fontos, mert a vízbe dobott, el nem fogyasztott eleség bomlásnak indul, és a víz minőségét rontja.

« vissza
RoyalKert.hu

Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink: