Szűrés:   Kert és Park Öntözés Játszótér Köztéri eszközök Gépek
2018. november 08.

Ahogy a belsőépítészetben folyamatosan alakulnak ki és alakulnak át régi divatirányzatok, úgy a kertkialakításnak is sokféle változata van, a szokványos gyep-ágyás-burkolat szentháromságból kilépve olyan összetett koncepciókig, mint az önfenntartó kert. Jellegzetessége, hogy a különböző kertrészek kialakítását a természet ihleti és szakértő kertész alakítja ki úgy, hogy az összhatás a természetes jelleget ”utánozza”.

Az önfenntartó kert teljességében él, minden oldalával együtt. Élvezhető, szolgáltató, gyönyörködtető és táplálékot adó, ezért kiemelten fontos – főleg egy természetes közegben – hogy kiemelt tisztelettel nyúljunk a környezetünkhöz, hiszen ne feledjük, a természet az úr. Legtöbbször közvetlenül a természetes táj mellett jön létre az erdő, mezőszélen, az utca utolsó telkén, kisebb vagy nagyobb területen, ahol elegendő hely jut a növények természetes habitusának kiteljesedéséhez.

Az ilyen természetes kert túlmutat a kerítésen. A kialakított növényállományban a tájegységre jellemző, azonos ökológiai igényű, szerényebb megjelenésű, őshonos/honos fajok nagyobb arányban jelennek meg, mint az élénkszínű társaik.  Jellemző, hogy egy adott növényből nagyobb mennyiséget ültetünk csoportba, vagy foltba, ezzel biztosítjuk, hogy a növények folyamatos versenyben legyenek egymással és a jobb alkalmazkodó képességű fajok terjedjenek el.

bővebben »

2018. július 18.

Augusztustól újra ültethetjük a tavaszi hagymás és gumós növényeket (pl. tulipán, nárcisz, jácint, krókusz, stb.) is. A kertészetekben ilyenkor a legnagyobb a virághagyma választék. Amennyiben az elmúlt években ültetett tavaszi virágzású hagymásaink nem fejlődtek megfelelően, akkor most lehet a talajukba szerves tápanyagot juttatni. A telepítéskor ügyeljünk a megfelelő ültetési mélységre és tőtávolságra (általában a hagyma méretének 2-3-szorosa).

bővebben »

RoyalKert.hu
Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
»
Elkezdtük...
»