Szűrés:   Kert és Park Öntözés Játszótér Köztéri eszközök Gépek
2020. január 17.

2020. január 22.-én nyitja kapuit az AgrárgépShow, melyre  - mint minden évben - most is szeretettel várja látogatóit a ROYALKERT csapata!

Kedvezményes belépő igényléséhez (2000 Ft)  KATTINTSON IDE és kövesse az útmutatást!

ÚJDONSÁG! Az idei kiállításon bemutatkozik a ROYALKERTúj, ZÖLD JÁRMŰ üzletágának egyik 100% elektromos járműve is, egy keskeny nyomtávú kisteherautó, melyet önkormányzati és mezőgazdasági területre is egyaránt ajánlunk! Olvassa el, mit ír róla az Agroinform.hu.

Várjuk szeretettel az A pavilon 311/C standján!

Üdvözlettel:
Royal-Kert Kft. gép üzletága

Kövesse és kedvelje Facebook oldalunkat és iratkozzon fel YouTube csatornánkra
 

bővebben »

2019. augusztus 09.

Megújult Balatonkenesén az Alsóréti szabadstarnd, és ebben is a mi kezünk van benne!

Ezen a projekten is közösen dolgozott a ROYALKERT köztéri eszközök és kert-öntözés üzletága. Ez egy igazi "tervezéstől kivitelezésig" 100% ROYALKERT munka volt!

Játszótéri eszközöket, utcabútorokat, napelemes kandelábereket telepítettünk, növényeket ültettünk, gyepszőnyeget terítettünk. A strand zöldjének öntözését pedig automata öntözőrendszer biztosítja, melynek tervezése és kivitelezése is a ROYALKERT csapatának munkája.

Kellemes kis strand igényes környezetben, érdemes felkeresni!

Kert üzletágunk segédtervezője, Kerecsényi Lili is írt is néhány sort a strandról! Itt olvasható:https://www.royalkert.hu/media/upload/files/Alsoreti_strand_B.kenese.pdf

Kertek tervezésével, kertek építésével kapcsolatban keressék a kert üzletág kollégáit elérhetőségeik bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Facebook oldalunkat ITT követhetik!

Tel: +36 88 560 564
Mobil: +36 20 524 1652 ; +36 20 485 7646
Email: kert@royalkert.hu ; park@royalkert.hu

(A képek megtekintéséhez először, a cikk alatt lévő "Bővebben" gombra kell kattintani. Honlapunk megújításán most dolgozunk, hogy látogatóinknak nagyobb élményben legyen része!)

 

bővebben »

2019. augusztus 01.

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, nyári leállásunkról, melynek ideje:

2019. augusztus 12- 23.


Ezen időszakban játszótéri eszközökkel kapcsolatos ügyintézés nem lesz, így árajánlatokat sem tudunk készíteni. A pihenésre, családdal töltött időre nekünk is szükségünk van, köszönjük a szíves megértést!

bővebben »

2019. június 07.

Akia Tisza-tó környékén nyaral, kerékpározik stb..... minden bizonnyal találkozik majd az egyre több helyen felbukkanó zöld traktorokkal.

A ZOOMLION traktort egyre több gazdálkodó és önkormányzat választja!

Az önkormányzati külterületi utak karbantartására kiírt pályázat keretén belül a tisza-tavi Poroszló és Újlőrincfalva is egy ZOOMLION traktort választott hozzájuk csatlakoztatható lombszívóval, ágaprító géppel, gréderrel, padkakaszával, szállítóládával, sószóróval és hótolóval!

Poroszló egy 50 LE, Újlőrincfalva pedig egy 25 LE teljesítményű ZOOMLION-nal és munkaeszközeivel látja el a települések 4 évszakos munkáit.

Hírekért érdemes köveni a Royal-Kert Kft. GÉPEI Facebook oldalt, vagy aki még nem ismeri a ZOOMLION traktorokat, de érdeklik ezek az erőgépek, KATTINTSON IDE.

ZOOMLION traktoros VIDEÓK között pedig ITT böngészhet.

bővebben »

2019. június 07.

Garabonc község még korábban rendelt a ROYALKERT-től gépcsomagot (50 LE ZOOMLION traktor és munkaeszközök) az önkormányzati, külterületi utak karbantartását támogató pályázati forrás bevonásával.

Mivel a hírek szállnak, a jó hírek pedig főként .....Nagyrada pedig csak 4 km-re re van Garabonctól:

Nagyrada is kedvet kapott egy ZOOMLION traktorra. Ők is egy 50LE ZOOMLION traktort választottak. A gép beszerzését saját forrásból valósították meg.

Viszont, ha már vittük a "ötvenest" Nagyradára, Garaboncra is betértünk: leszállítottunk Nekik egy 2,25 tonnás BICCHI pótkocsit, ami még hiányzott a traktor teljes körű kihasználásához!

Hírekért érdemes köveni a Royal-Kert Kft. GÉPEI Facebook oldalt, vagy aki még nem ismeri a ZOOMLION traktorokat, de érdeklik ezek az erőgépek, KATTINTSON IDE.

ZOOMLION traktoros VIDEÓK között pedig ITT böngészhet.

 

bővebben »

2019. június 06.

Az időjárás már egy hónapja nem túl kegyes hozzánk..... az irodából nézve sem, nem hogy az építési területen...

Vannak olyan tevékenységek, ahol a végeredményt látva nem is jut eszünkbe, hogy mi áll mögötte!

Szó sincs róla, hogy panaszkodjunk, mert tesszük a dolgunkat, teljesítjük a megrendelői igényeket és büszkén tudhatjuk magunkénak azt a sok szép játszóteret, fitnesz parkot, aminek kézjegyét az ország számos pontján letesz a ROYALKERT csapata!
 
Ezek a képek Tatán készültek. A májusi esők, a talajvíz és a viharos szél nem volt a barátunk, de a közel 20 éves tapasztalat, elkötelezettség és szorgalom az minden egyes munkánkkal megmutatja magát!
 
Jó szépet és maradandót alkotni és örömet okozni! Mi így dolgozunk 2001. óta!

bővebben »

2019. május 17.

Játszótér építésben idén sincsen megállás! 

Most egy igazán jól kitalált kitalált közpark megépítésére szólt a megbízásunk! Lombos fák alatt, ahol mindenki jól érezheti magát kortól, nemtől függetlenül: játszótér baba kortól, fitnesz és street workot park, padok, szaletli, és még ivókút is van!

Egy ilyen komplex közösségi tér egy alacsonyabb költségvetésű településen akár több év alatt is megvalósítható! Ki kell találni a koncepciót, meg kell találni a megfelelő helyszínt, papírra kell vetni a tervet, és ütemezve, akár 3-4 év alatt meg lehet valósítani úgy, hogy előre betervezésre kerül az éves költségvetésbe. Így is lehet nagyot álmodni!  A park így minden évben bővül valamivel, a lakosság látja a szándékot és a fejlődést, majd végül közösen örülhetnek, hogy még ha hosszabb idő alatt is, de megvalósult, amire vágytak! Csapatunk "legrégebbi" tagjai már közel 20 éves szakmai tapasztalattal építik játszótereinket! 

Ha játszótér, vagy köztéri fitnesz park építést tervez, keresse köztéri üzletágunk kollégáit elérhetőségeik bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Facabook oldalunk folyamatosan frissül, érdemes követni! 

bővebben »

2019. május 17.

 Van egy olyan hírünk, amire megint büszkék lehetünk..... 

.... és most jöttünk rá, hogy elfelejtettük látogatóinkkal megosztani! :-(

Pedig "Az ÉV KERTJE 2018" pályázaton, elismerő oklevéllel díjazták egyik veszprémi munkánkat!

Ezt a kertet korábban Nagyajtay Zsuzsa kolléganőnk már megmutatta kisfilmen keresztül, mely ITT MEGTEKINTHETŐ.
Azóta ez a kert egyre szebb, a növényágyak egyre bujábbak, hiszen fejlődnek a növények, így egyre harmonikusabb az összkép.

A díjról IDE KATTINTVA olvasható egy kis összefoglaló

A fotók frissek, a videó tavalyi, de érdemes megnézni. Fogadják szeretettel!

Keresse kollégáinkat elérhetőségeink bármelyikén, vagy lépjen velük kapcsolatba az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Facebook oldalunkat ITT követhetik!

bővebben »

2019. május 17.

Kerttervezési és kertépítési munkáink során mindig szem előtt tartjuk, hogy mit és hogyan tudunk visszaadni a természetnek abból, amit elvettünk tőle.

A "jót tenni jó" irányelv a ROYALKERT kert üzletágában is érvényesül, mert pl. egy jó vízgazdálkodású kerttel biztosan jót teszünk! Környezetünknek és a kert tulajdonosának is!

Erről a témáról a Vízgazdálkodás a kertben c. írásban ITT OLVASHATNAK.

Kertek tervezésével, kertek építésével kapcsolatban keressék a kert üzletág kollégáit elérhetőségeik bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Facebook oldalunkat ITT követhetik!

Tel: +36 88 560 564
Mobil: +36 20 524 1652 ; +36 20 485 7646
Email: kert@royalkert.hu ; park@royalkert.hu

(A képek megtekintéséhez először, a cikk alatt lévő "Bővebben" gombra kell kattintani. Honlapunk megújításán most dolgozunk, hogy látogatóinknak nagyobb élményben legyen része!)

bővebben »

2019. május 17.

Készítsünk csiga-csapdát egy földbe mélyesztett cserépből vagy edényből, ráhelyezve egy lapos követ vagy burkolólapot. A csigákat a cserépbe helyezett grapefruit héjjal, vagy az abba öntött sörrel csalogathatjuk a csapdába. Naponta gyűjtsük őket össze, és semmisítsük meg. Amennyiben nincs időnk csapdát készíteni, készen is vásárolhatunk műanyag csigacsapdákat.

 

bővebben »

2019. február 06.

"Kert üzletágas" Lili kolléganőnk, mindig talál valami érdekes kis témát, amit megosztunk látogatóinkkal kerttervezés és kertépítés témában.
Az írások folyamatosan készülnek, de ezzel, amit most közzéteszünk, majdnem, hogy elkéstünk!!! Bár még február van, így azért még aktuális lehet!

Érdemes elolvasni, most a TÉLKERT a téma!!! Figyelem!!! Nem TÉLIKERT!!!! Mert az egészen más, mint amiről most Lili ír.

A cikk ITT OLVASHATÓ.

Kertek tervezésével, kertek építésével kapcsolatban keressék a kert üzletág kollégáit elérhetőségeik bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Tel: +36 88 560 564
Mobil: +36 20 524 1652 ; +36 20 485 7646
Email: kert@royalkert.hu ; park@royalkert.hu

(A képek megtekintéséhez először, a cikk alatt lévő "Bővebben" gombra kell kattintani. Honlapunk megújításán most dolgozunk, hogy látogatóinknak nagyobb élményben legyen része!)

bővebben »

2019. február 01.

A Royal-Kert Kft. idén már hatodik alkalommal jelent meg az AgrárgépShow kiállításon a kínai gyártmányú ZOOMLION traktorokkal, melyekből ma már több, mint 250 db teljesít jó szolgálatot a mezőgazdasági, és kommunális területen.

A kiállításon velünk volt a ZOOMLION gyár európai piacért felelős vezetője Nicole Ding is, aki a gyár olaszországi irodájából érkezett hozzánk, ahol a márka európai forgalmazóival  - így velünk is- tartottak stratégiai megbeszélést.

Standunkon készült egy élő facebook videó-interjú, amit IDE KATTINTVA érdemes megnézni mind a márka ismerőinek, mind pedig azoknak, akik még nem hallottak a ZOOMLION traktorokról.

Hasznos tudni, hogy a  ZOOMLION márkanév mögött egy kínai mamutvállalat áll, mely a mezőgazdasági gépeken túl, egyéb termékekkel is kiszolgálja pl. az építőipar számos szegmensét is -   egyebek közt betonmixerekkel, óriásdarukkal, dózerekkel, markolókkal, targoncákkal stb.

A ZOOMLION gyár mezőgazdasági gépgyárának termékkínálata önmagában is figyelemreméltó, noha annak – egyelőre - csak kisebb része érhető el az európai, s így a hazai piacon. A gyártósorról a traktorokon túl kombájnok, vetőgépek, bálázók, szárítótornyok stb. is kerülnek a világpiacra (Kínán kívül többek között Ausztrália, Afrika, Dél-Amerika, India, Irán, Oroszország)

A ZOOMLION mezőgazdasági gépgyára Európában még csak 25-50 LE teljesítményű traktoraival képviseli magát, de az elkövetkező 1-2 évben jelentős termékfejlesztéseket hajtanak végre, bővítve a termékpalettát pl. egy kisebb nyomtávú, de nagyobb teljesítményű traktorral is. Ezen túl tervezik az Európán kívüli, más országokban már elérhető 75-110 LE teljesítményű traktoraik európai előírásoknak megfelelő átalakítását, hogy azok is forgalomba kerülhessenek nálunk és a kontinensen

bővebben »

2018. november 20.

A mozgás öröme MINDENKIÉ!

Újdonság a Royal-Kert Kft. köztéri fitnesz eszközeinek kínálatában kerekesszékes felhasználók számára

A Royal-Kert Kft. 2011. óta foglalkozik köztéri fitnesz eszközök forgalmazásával és telepítésével.
Az általunk forgalmazott eszközök megfelelnek az MSZ EN16630:2015 szabványnak és tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Számunkra kiemelten fontos, hogy a szabadban történő kikapcsolódás, mozgás lehetősége MINDENKI számára elérhető legyen.

Az inkluzív játszóterek térhódításával egyidejűleg mi is, és fitnesz eszközeink gyártója is elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy kerekesszékesek számára is használható eszközök kerüljenek kínálatunkba. A megjelenésükben letisztult, modern formavilágot megjelenítő fitneszek között található olyan is, melyen egyidejűleg egy ép és egy kerekesszékes (*SM101.1-T) felhasználó is végezhet gyakorlatokat.

Bővebb információért KATTINTSON IDE, vagy keresse Kerekes Judit üzletági referenst a +36 20 451 2118 telefonszámon, a parkeszkoz@royalkert.hu email címen, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

bővebben »

2018. november 20.

Kemény teleken akár 50 cm mélyen is befagynak a kisméretű kerti tavak, elzárva így a külvilágtól és az oxigéntől az alatta lakó élőlényeket. Mit tehetünk? Hívjunk segítségül befagyásgátlót, ha befagy a kerti tavunk.

Ha befagy a kerti tó egy vécéülőkéhez hasonlatos eszköz télen is lehetővé teszi az oxigénbevitelt és a gázcserét a tóvízben. Keményebb teleken hosszabb időre is megesik, hogy vastagabb vagy kevésbé vastag jégréteg zárja le a vízfelszínt. Nem ritka az sem, hogy akár 50 cm vastagra is hízhat a jég, ami a legmélyebb, 80 cm-es vízrétegbe szorítja lakóit.

Címkék: kert kerti tó

bővebben »

2018. november 20.

Jön a tél, a hideg. A kertbarátok bizonyára nem feledkeznek meg a madarakról, akiket télen etetni kell, akiknek menedéket kell nyújtani a fagy, a ragadozók ellen.

A természet majd gondoskodik róluk -gondolják sokan. Ám a valóság rácáfol erre. Az őszi kerttisztítással számos olyan dolog is "lapátra" kerül, amely a madaraknak és más élőlényeknek is életmentő lehet a téli időszakban.

bővebben »

2018. november 09.

Örömmel tudatjuk, hogy elkezdődtek a 2017. évben, az önkormányzatok részére kiírt ún. „Közutas pályázat” első megrendeléseinek átadásai.

Megrendelőink között szerepelnek ugyanúgy kisebb települések, mint nagyobb városok az ország különböző területeiről, Ágfalvától Nyírkarászig.  A megrendelt csomagok összetétele meglehetősen változatos, de elmondhatjuk, hogy az 50 LE-s Zoomlion RK504 típusú fülkés traktor, a GardenGo®  munkaeszközök (pl. tolólapok, padkakaszák, gödörfúrók, árokásók, … stb), valamint a NegriBIO ágaprítógépek különféle típusai szinte mindegyik gépcsomagban megtalálhatóak.  Ezeken az eszközökön kívül nagy népszerűségnek örvendenek a Kolaszewski vonólapok, a Procomas rézsűkaszák és seprőgépek , illetve a Cosmo sószórók.

Büszkén mondhatjuk, hogy több, mint 400 önkormányzat kereste meg cégünket ajánlatkérésével. Az előzetes érdeklődés alapján a Royal-Kert Kft. felkészült a várhatóan nagyszámú megrendelésre.
 

bővebben »

2018. november 08.

Ahogy a belsőépítészetben folyamatosan alakulnak ki és alakulnak át régi divatirányzatok, úgy a kertkialakításnak is sokféle változata van, a szokványos gyep-ágyás-burkolat szentháromságból kilépve olyan összetett koncepciókig, mint az önfenntartó kert. Jellegzetessége, hogy a különböző kertrészek kialakítását a természet ihleti és szakértő kertész alakítja ki úgy, hogy az összhatás a természetes jelleget ”utánozza”.

Az önfenntartó kert teljességében él, minden oldalával együtt. Élvezhető, szolgáltató, gyönyörködtető és táplálékot adó, ezért kiemelten fontos – főleg egy természetes közegben – hogy kiemelt tisztelettel nyúljunk a környezetünkhöz, hiszen ne feledjük, a természet az úr. Legtöbbször közvetlenül a természetes táj mellett jön létre az erdő, mezőszélen, az utca utolsó telkén, kisebb vagy nagyobb területen, ahol elegendő hely jut a növények természetes habitusának kiteljesedéséhez.

Az ilyen természetes kert túlmutat a kerítésen. A kialakított növényállományban a tájegységre jellemző, azonos ökológiai igényű, szerényebb megjelenésű, őshonos/honos fajok nagyobb arányban jelennek meg, mint az élénkszínű társaik.  Jellemző, hogy egy adott növényből nagyobb mennyiséget ültetünk csoportba, vagy foltba, ezzel biztosítjuk, hogy a növények folyamatos versenyben legyenek egymással és a jobb alkalmazkodó képességű fajok terjedjenek el.

bővebben »

2018. november 08.

Napjainkban már nem a nagyvárosok kiváltsága az, hogy köztéri fitnesz parkkal vagy úgynevezett felnőtt játszótérrel rendelkezzenek. Egyre több, kisebb településen, falvakban is lehetősége nyílik a lakosságnak arra, hogy a szabad levegőn, ingyen, saját időbeosztásuknak megfelelően átmozgathassák magukat. Nem véletlen a kifejezés, „átmozgathassák” magukat, mert a leggyakoribb esetben úgynevezett csuklópontos, dinamikus fitnesz eszközök találhatóak (például gyalogló, libegő, evezőpad, derék- és csípőformáló eszközök stb.) meg. Ezeken az eszközökön saját testsúlyukat ellenállásként használva edzhetnek a felhasználók.

Itt meg kell állnunk egy pillanatra, mert az utóbbi időben több fórumon is olvashattunk arról, hogy ezeket a parkokat meglehetősen degradáló módon, a streetworkout pályákhoz hasonlítva csak „nyuggerparkoknak” titulálják, és mert egyesek szerint ezek az eszközök versenysportra alkalmatlanok.

bővebben »

2018. október 25.

A ROYALKERT az elsők között kezdte meg a köztéri fitnesz eszközök forgalmazását Magyarországon 2011.-ben.

Eszközeinket nagy megelégedéssel használják országszerte, kiváló minőségükről és időtállóságukról tanúbizonyságot téve.

Az ország több, mint 150 pontján, közel 1000 db fitnesz eszközt telepítettünk!
Referenciák ITT.

Szeretnénk, ha minél több település, oktatási intézmény, szálláshely tudna fitnesz parkot létesíteni
ezért a Standard széria slágertermékeit most kedvezményes áron kínáljuk!

Egy köztéri fitnesz park jó közösségépítő, egészségmegőrző és szemléletformáló!

Ha költségvetési keretükből az év végére marad szabadon felhasználható pénzösszeg, vásároljanak belőle fitnesz eszközt, melyet akár önerőből is letelepíthetnek - telepítési útmutatót biztosítunk!

Az kedvezményes terméklistát IDE KATTINTVA tekinthetik meg.
Az akció érvényessége: 2019. március 31.

Nálunk egyedi színválasztásra is van lehetőség - felár nélkül!!! - gyártói színlista alapján!

Fitnesz, street workout és utcabútor témában keresse üzletági referensünket, Kerekes Juditot elérhetőségei bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon kertesztül.
Email: parkeszkoz@royalkert.hu
Tel: +36 88 560 564
Mobil: +36 20 451 2118

bővebben »

2018. augusztus 29.

Hogy miért? Hát azért, mert a Móraép Kft. ajánlatkérése és megrendelése a nyári csúcson járásunk kellős közepén érkezett meg, egy olyan átadási határidővel, amit meglátva elkerekedett a szemünk, mert 99%-ban lehetetlennek éreztük, hogy ez most nekünk beleférjen! Minden napunk betáblázva az ország különböző pontjaira mind játszótér, mind kertépítésben, a gyártó is hosszabb határidővel tud szállítani, mert a termelésben náluk is főszezon van….stb.  (Most meg lehetne kérdezni, hogy panaszkodunk, vagy dicsekszünk?! :-))

No, de maradt 1%! A ROYALKERT-nél pedig szinte soha sincsen lehetetlen (no jó, de néha van…)…. ágazatvezetőnk, Sándor Anita összehívta a „kupaktanácsot” és felvázolta az ügy fontosságát (pedig nálunk minden „ügy” fontos!), hogy „ez a játszótér egy mórahalmi nagy beruházás része lenne, egymáshoz kapcsolódó terek felújításával a Zöld Város Program keretén belül...” és hogy „ most lesz a XVI. Homokháti Sokadalom Mórahalmon, amire az új játszótérnek már állnia kellene…” stb.

A megbízónak (Móraép Kft.) nagyon tetszettek a kiajánlott eszközök, és az ajánlat végösszege is megfelelt az elképzeléseknek, sőt érezhető volt, hogy nagyon bízik benne, hogy találunk valami megoldást és megköthetjük a szerződést! Hála a sok éves tapasztalatnak, a számtalan jól működő partnerkapcsolatnak, és a megbízható beszállítói háttérnek: megtaláltuk a megoldást, és határidőre megépült a játszótér! :-)

 

bővebben »

2018. július 25.

Elkészült az a játszótéri eszköz, amit a Royal-Kert Kft. Kertek és közterek Facebook oldalán idáig még rejtegettünk. Most megmutatjuk teljes egészében, bár a környező terület rendezését még eztán végzi el a fertőszentmiklósi önkormányzat.

Megrendelőnk mindenképpen egy fából készült, nagy méretű hajót szeretett volna építtetni játszóterükre - félretéve minden fa játszótéri eszközzel kapcsolatos rossz beidegződést, mert tudta, hogy vannak olyan prémium kategóriás fa eszközök a piacon, melyek hosszú éveken át megőrzik állagukat. Így talált ránk, rábukkanva arra monumentális vitorlás hajóra, mely egyszerre rengeteg gyermeknek adja meg az együttjátszás örömét, építve ezzel társas kapcsolataikat.

 A 17 méter !!! hosszú hajón gyermekcsoportok szerepjátékokat tudnak játszani: Képzeletük segítségével rekonstruálhatják és átélhetik akár a kalózok kalandos és izgalmas életét is.

A hajó rendkívül sokféle játéklehetőséget biztosít a „felfedezőinek”: pl. többféle köteles mászó elem, különböző csúszdák, rámpák, lépcsők, alagutak, varázstükör, figurális táblák stb. is találhatók rajta.

A hajó mérete, szépsége az arra járó felnőtteket is lenyűgözte! Akkor milyen élményt jelenthet ez a játszótéri csoda a gyermekeknek?!

 

bővebben »

2018. július 18.

Most egy társasház tetejét ZÖLDÍTJÜK..... szakszóval: extenzív tetőkertet építünk, ahova a fotókon látható, szárazságtűrő növények kerülnek majd kiültetésre.

Mutatunk még néhány képet arról, hogy hogyan lehet ilyen módon zöldíteni pl. a kerékpár,-és hulladéktárolókat is!

Hogy miért??? Mert ZÖLDEN MINDEN JOBB!

És mi is az az extenzív zöldtető? Ha van extenzív, akkor minden bizonnyal kell lennie intenzívnek is?! És van is!
No, de melyik mit jelent? Akit érdekel, olvasson tovább, de kérdezhet is bennünket elérhetőségeink bármelyikén.

"A ZÖLDTETŐK TÍPUSAI
Kertészeti szempontból kétféle zöldtetőtípust különböztetünk meg. Az egyik az extenzív zöldtető, ahol 5-10 cm-es ültetőközegbe ültetjük a helyi klímában már bizonyítottan szárazságtűrő, ellenálló, évelő, főleg pozsgás növényfajokat.

Intenzív zöldtetőről beszélünk a minimum 30 cm ültetőközegű, akár a talajszinti kerttel megegyező tetőkert kialakításakor. A kertészeti réteg vastagságának csak a statikai terhelhetőség szab határt, 1-1,5 m mély talaj esetén akár már kisebb fákat is telepíthetünk.

bővebben »

2018. július 18.

Augusztustól újra ültethetjük a tavaszi hagymás és gumós növényeket (pl. tulipán, nárcisz, jácint, krókusz, stb.) is. A kertészetekben ilyenkor a legnagyobb a virághagyma választék. Amennyiben az elmúlt években ültetett tavaszi virágzású hagymásaink nem fejlődtek megfelelően, akkor most lehet a talajukba szerves tápanyagot juttatni. A telepítéskor ügyeljünk a megfelelő ültetési mélységre és tőtávolságra (általában a hagyma méretének 2-3-szorosa).

bővebben »

2018. április 17.

Örömmel adunk hírt egy újabb integrált játszótér átadásáról,melyet a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdá lkodó Zrt. megbízásából építettünk a győri Barátság parkban.
Az átadáson készült videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.(Forrás: kisalfold.hu)

A Royalkert tájépítész tervezői és értékesítői számára egy közösségi tér MINDENKIÉ kell, hogy legyen!
Mi nem csak eszközöket tervezünk és adunk el egy parkba, vagy játszótérre!
Mi a szabadban végezhető KÖZÖS JÁTÉK ÉLMÉNYÉT és ÖRÖMÉT adjuk EGÉSZSÉGES ÉS FOGYATÉKKAL ÉLŐ gyermekeknek és szüleiknek egyaránt!

Ehhez viszont nélkülözhetetlenek az olyan magas minőségű játszótéri eszközök, melyek kínálatunkbanpont olyan SOKFÉLÉK, mint amilyen SOKFÉLÉK vagyunk mi, emberek is!
Köszönjük a bizalmat Győr városának, hogy ők is a Royal-Kert Kft-t választották!

Tervezzen és építsen Ön is befogadó játszóteret!

bővebben »

2018. március 22.

Köztéri fitnesz eszközeink gyártójával (INTERATLETIKA) közösen, megálmodtunk egy letisztult formavilágú parkeszköz családot, melynek teljes szortimentje UNIVERZUM néven került forgalomba Magyarországon. A gyártóval egy olyan kedvező ár-érték arányú bútorcsalád megvalósítása volt a célunk, mely maximálisan megfelel a fokozott  köztéri igénybevételnek, de igényes megjelenésével beilleszthető minden környezetbe. Ezeken túl pedig formájában, paramétereiben is kielégít más felhasználói igényeket is. Az UNIVERZUM utcabútorokkal  (A termékkatalógus megtekintéséhez kattintson a linkre) egyszerre valósítható meg a stílus és kényelem a köztereken.

A Royal-Kert Kft. már 2004. óta:

 • minőségi termékekkel széles kínálatával
 • évek óta fennálló, biztos gyártói háttérrel
 • rugalmas, gyors és pontos kiszolgálással
 • minőségi kivitelezéssel
 • ellenőrizhető, országos referenciákkal

megbízható partner a hazai utcabútor piacon.

Az UNIVERZUM termékcsalád tagjai:

 • Padok többféle formában és kivitelben
 • Asztalok
 • Hulladékgyűjtők és csikkgyűjtők
 • Kerékpártámaszok

bővebben »

2018. március 21.

Kiskert, nagykert, hátsó udvar – nem a méret a lényeg. Az a legjobb kert, ahol az ember jól érzi magát minden időben. Ha van egy talpalatnyi zöld felület, amit megművelhetünk, az már a mi kertünk. És mindenkié, aki látja, használja, élvezi. Most költöztünk be? Évek óta parlagon hever? Túlnőtt rajtunk? Elgyomosodott? Ha elszántuk magunkat a változásra, akkor már csak tervezés, szervezés és számolás kell, mielőtt belevágnánk az ásót a földbe.

A tervezés fontosságát nem lehet túlbecsülni. Előbb az ötletelés, aztán az ültetés, soha nem fordítva. Ha magunk végezzük a kivitelezést, akkor is jól jöhet a szaksegítség. A tervezésből ne hagyjuk ki a család többi tagját sem, nekik is biztosan vannak elképzeléseik, vad és praktikus ötleteik: hinta, ruhaszárító, kutyakennel, kosárpalánk, mesterséges szánkódomb, rózsalabirintus, zen kavicsmedence. Gyűjthetünk ötleteket könyvekből, az internetről, amit egy gyakorlott kertésszel vagy kerttervezővel átrostálhatunk és letisztázhatjuk megvalósítható koncepcióvá. Lássuk a dolgok menetét lépésről lépésre:
 

bővebben »

2018. március 21.

Márciusban a kertészeti áruházak már egyre több tavaszi növénnyel várja a vásárlókat. Bár még a kiültetés korai, érdemes körbenézni, milyen növényt vásároljunk idén a kertünkbe.

Ha ellátogatunk, március elején valamelyik kertészeti áruházba, könnyen elcsábulunk az első tavaszi virágok láttán. De ne feledjük el, hogy a március még igen szeszélyes lehet, bizony az időjárás egyik napról a másikra megváltozhat, és a frissen ültetett muskátli palánták akár egy éjszaka alatt kifagyhatnak. Így a vásárlással érdemes megvárni a március végét, vagy az április elejét,amikor az éjszakai fagyok már elmúltak.

Addig is érdemes körbenézni a növények és az árak kavalkádjába, és kiválasztani milyen újdonságot szeretnénk az idén a kertünkbe ültetni.

bővebben »

2018. március 21.

A gyepek tápanyag-utánpótlásának időpontja illetve a gyakorisága a használat módjától és intenzitásától függ. A márciustól májusig tartó időszakban a téli vegetációs szünet után beindul a fű erőteljes növekedése. A télen is igénybevett gyepfelületek (pl. futballpálya, sportpálya), márciusban igénylik az első trágyázást, amellyel a fűszálak regenerációját segítjük elő (Házikerti gyepfelületek esetében az első trágyázás célszerű időpontja április közepe.)

bővebben »

2018. március 21.

A nyári hosszan tartó és dús virágpompa érdekében a cserjék közül különös figyelmet kell fordítanunk a rózsák metszésére.

A rózsákat évente kétszer kell metszeni, először kora tavasszal, másodszor pedig a virágzás alatt. A kora tavaszi metszés február végére - március elejére essen, ennél később ne metszünk, mivel azzal már sok duzzadt rügyet távolítanánk el. 

A fagyvédelem céljából tél elején földdel vagy mulccsal felkupacolt bokrokat bontsuk ki, és földtányér készítésével biztosítsuk, hogy a csapadék a gyökérzethez jusson. A száraz ágakat, és az esetlegesen lisztharmattal fertőzött hajtásrészeket még a metszés előtt távolítsuk el.

bővebben »

2018. március 21.

Ki ne szeretne gyönyörű, ápolt gyepet a kertjébe, és sok-sok éven át élvezni a „fűszőnyeget”?

De vajon tudjuk-e, milyen zöld út vezet a sikerhez?

A gyeptelepítésnél két módszer közül választhatunk. Az egyik a jól ismert és általánosan elterjedt magvetés, a másik az egyre nagyobb teret nyerő gyepszőnyeges telepítés. De ne gondoljuk, hogy csak ebben az egy dologban kell döntenünk, ha füvesítünk! Sorra vesszük a legfontosabb szempontokat, és segítünk abban, hogy úgy zöldelljen a kert, amilyennek elképzeltük.

Nézzük a tervezés szempontjait!

Milyen arányban? - Érdemes megfontolnunk, hogy telkünket milyen arányban osszuk meg a gyepes és a növényekkel borított területek között. Bár a gyep telepítése olcsóbb, de az éves rendszeres ápolási munkákkal mégis a fű kíván meg nagyobb költségráfordítást, és nem a növényágyak.

Mennyit? - Csak annyi füvet telepítsünk, amennyire funkcionálisan és esztétikailag, a térhatás érdekében szükségünk van. A gyep, bár egész évben szép zöld, mégis csak „két dimenzió”. A virágok és cserjék sokkal több színt, formát, illatot visznek kertünkbe, bár a kivitelezésnél többe kerülnek.

Hová? - Gondoljuk át, hogy a kert mely részeire szeretnénk gyepet. Ha a kertben kutya is lesz, célszerű a várható közlekedési útvonalait tiszteletben tartani, bár a nagyobb testű kutyák gondot okozhatnak, még rendszeres fűápolás ellenére is.

Mire, hogyan? - A méretek és a formák mellett vegyük át azt is, hogy mire, hogyan kívánjuk használni a gyepet. Ha erősebb igénybevételre, mondjuk sportoláshoz, a gyermekek játékához adunk teret, akkor taposástűrő, sport fajtakeveréket válasszunk. Viszont nem árt tudni, hogy ezek a keverékek gyorsabb növekedésűek, azaz több nyírást igényelnek, ezzel együtt nagyobb a tápanyagigényük is, valamint vastagabb, durvább levelűek. A pázsitkeverékek finomak, selymesek, vékonyszálú, lassúbb növekedésű fajtákból állnak, így kevesebb nyírást igényelnek, és mezítláb igazi élményt nyújtanak.
Mennyibe kerül az öntözőrendszer - A gyepfelületek öntözésére használt kiemelkedő szórófejes öntözőrendszer kiépítési ára négyzetméterre vetítve többszöre a növényágyak csepegtetőcsöves rendszerének - ezért is célszerű átgondolni a füvesíteni kívánt terület méretét.
 

bővebben »

2017. december 08.

A nyíregyházi integrált játszótér a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a „Közterület megújítás" kategória I. helyezettje lett és emellett a Lakásvásár Média csoport különdíjasa. A pályázó a nyíregyházi Rotary Club volt.

Örülünk és sikernek könyveljük el, hogy a park megépítésének megálmodója - a nyíregyházi Rotary Club- a Royal-Kert Kft.-t választotta beszállítójának e nemes cél megvalósításához, összesen tíz darab játszótéri eszköz beszerzésével. Az általunk forgalmazott eszközök között széles körben megtalálhatók az olyan elemek is, melyeket fogyatékkal élő gyermekek is biztonsággal használhatnak.

ITT ÉRHETŐ EL a pályázat sajtóközleménye, ITT pedig megtekinthető annak színes kiadványa.
IDE KATTINTVA egy videó érhető el a játszótérről, mely 2016. augusztusban került átadásra.

bővebben »

2017. október 06.

Az előző évekhez hasonlóan idén is lehet pályázni ágaprító gépekre a START és Közunkaprogram keretén belül.

Amennyiben az Önök települése is érintett a programban (vagy várhatóan érintett lesz), szívesen segítünk az Önök számára leginkább megfelelő gép kiválasztásában.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI ágaprító gépeinket, melyek közül évek óta egyre több település választ, és használ nagy megelégedettséggel. Ha a honlapunkon lévő adatokon túl további technikai ill. egyéb információra van szüksége, kérem keressen elérhetőségeim bármelyikén, vagy lépjen velem kapcsolatba az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Barta István gép üzletágvezető
gep@royalkert.hu
+36 20 597 2397

(Az összes fénykép megtekintéséhez kattintson a "Bővebben" gombra.)

 

bővebben »

2017. október 04.

Szeretnél súlyzók nélkül kiváló fizikumra szert tenni? Mindezt a szabadban akár saját koreográfiád felépítésével? Ha igen akkor a Street Workout a te sportod.

Eredetileg az Egyesült Államokból indult, mára az egész világot meghódította ez a saját testsúlyos edzésforma. Népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, az egyéni koreográfiák kialakításának lehetőségében rejlik. Ezt a fajta edzésformát más néven funkcionális edzésnek is nevezik, mivel nem gépek által meghatározott mozdulatsorokat végzel, hanem természet adta mozgásokat gyakorolsz.

Nemtől, kortól, testsúlytól függetlenül elkezdheted az edzést a jobb állóképesség, hajlékonyság és nagyszerű fizikum elérése érdekében. Egyik legnagyobb előnye, hogy tested mindig, minden körülmények között veled van.

bővebben »

2017. szeptember 25.

Ráckeresztúr egy 3400 lelkes község Fejér megyében. A településen sokáig csak egy régi, körülbelül harminc évvel ezelőtt épült játszótér volt, az is az iskola udvarán, mely nem volt mindenki számára elérhető.

A korábbi tendenciákkal ellentétben egyre több fiatal döntött úgy, hogy a településen marad, így a kisgyermekes családok száma is egyre nőtt. Pályázati támogatás hiányában a település apraja nagyja adományozott és a példaértékű összefogás eredménye képen egy millió forintot sikerült összegyűjteniük. Így végül a játszótéri eszközöket a Royal-Kert Kft. szállította és telepítette Ráckeresztúron az óvodától egy utcányira, ahol délutánonként gyerekzsivajtól hangos az utca.

bővebben »

2017. július 26.

Tudnivalók a módosult mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló kormányrendeletről és az őstermelői értékesítés egyes szabályairól.

A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII.28.) Korm. rendelet 12. § (4) bekezdésének 2017. július 1. napján hatályba lépett módosítása alapján az őstermelői tevékenység végzésének ellenőrzését a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatala, Budapest Főváros Kormányhivatalának V. Kerületi Hivatala, valamint a NÉBIH látja el. Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatalának illetékessége Budapest főváros területére terjed ki. A jogszabály teljes tartalma itt elérhető.

A kormányrendeletben foglaltakból kiemelten, az igazolvány használatára vonatkozó következő szabályok betartására fokozott figyelemmel kell lenniük az őstermelőknek:

bővebben »

2017. április 18.

Sokszor merül fel igényként kertépítéseink kapcsán, hogy a kerttulajdonosok vegyszermentes kertet szeretnének kialakítani. Ebben a sokféle természetes alapanyagú kondicionálókon és permetszereken túl, a környezetünkben található élőlényeket is segítségül hívhatjuk.

A téli madáretetéssel a kertünkben szoktatott cinkék, verebek, vörösbegyek, stb. most hálálják meg, amikor a kertünkben a kártevők tucatjait fogyasztják el napról napra.

A különféle méheknek a megporzáson kívül a növényvédelemben is fontos szerepük van, az atkák, tetvek százait falják fel már lárvakoruktól fogva. A méhek száma világszerte egyre csökken a növényvédőszereknek, a klímaváltozásnak és a monokultúrás szántóföldi termesztésnek köszönhetően.

bővebben »

2017. március 06.

Később indul a támogatási kérelmek leadása, így 2017. március 16-tól pályázhatnak a fiatal gazdák.

Támogatás:
A támogatás vissza nem térítendő támogatás, 40.000 euro (kb. 12,5 millió forint)
Két részletben igényelhető:
• 75% előre (nyeréskor igényelhető)
• 25% az első rész igénylése utáni 4. évtől, az üzleti tervnek megfelelő teljesítés után

Mikor érdemes foglalkoznia ezzel pályázattal?

Akkor, ha az alábbi feltétel mind igaz önre:
• ha elmúlt 18 éves, de 41. életévét még nem töltötte be
• ha meghatározott mezőgazdasági szakképzettséggel rendelkezik
• ha gazdaságának mérete 6.000 - 25.000 STÉ között van (ez. kb 8 ha napraforgó)
• ha nincs vállalkozói igazolványa, vagy azt 12 hónapnál nem régebben váltotta ki mezőgazdasági tevékenységre

bővebben »

2017. február 17.

A Royal-Kert Kft. munkaeszköz kínálata új termékkel bővült.

A francia gyártmányú GREFFET árokmaró,-és tisztító gépet már bemutattuk a idei AgrárgépShown, ahol ez az eszköz igen nagy népszerűségnek örvendett mind a gazdák, mind az önkormányzatoktól érkezett érdeklődők körében. A gép gyors és hatékony megoldást kínál termőterületek vízelvezető árkaniak, csatornáinak kialakítására, tisztítására, így a belvíz elvezetésére. A belvíz a napokban is probléma mind a szántóföldi, mind a kertészeti ágazatban.

A GREFFET árokmaró,-és tisztító gépe már 40LE traktor teljesítménytől alkalmazható.

Jellemzői:

 • Választható, illetve cserélhető marófej (rotor) átmérők: 30, 40, 50, 60 cm, valamint 60, 70, 80 cm (G3000).
 • Túlterhelés védelem - nyomatékhatároló (a rotor esetleges elakadása nem tesz kárt a gépben),
 • Terelőlapokkal mechanikusan állítható a föld kidobás iránya.

VIDEÓNKON egy 2,5 m kinyúlású árokmaró gépet tekinthet meg működés közben.

A GREFFET árokmaróról bővebben IDE KATTINTVA olvashat.

Felmerülő kérdéseivel keresse kollégáinkat elérhetőségeink bármelyikén vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

bővebben »

2017. február 16.

Játszótéri eszközeink gyártója a lengyel  BUGLO komoly fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt hónapok során. Ennek eredményeként az eddigieknél is korszerűbb, magasabb minőségű termékeket állítanak elő, ezzel egy időben pedig termékkínálatuk is jelentősen bővült, színesedett.

Külön felhívjuk a figyelmet a BUGLO új "ECO" névre keresztelt termékcsaládjára, melynek fő szerkezeti elemei fából készülnek, de a kiegészítő elemek, panelek továbbra is időtálló felületkezelésű fémből illetve UV stabil HDPE anyagból készülnek. Formavilágukat tekintve ezek az eszközök is maximálisan megfelelnek a mai kor tervezői és felhasználói ízlésvilágának. A termékcsaládon belül megtalálható minden főbb játszótéri elem (hinták, homokozók, kisebb és nagyobb játszóvárak stb.) lefedve a legkisebb és legnagyobb gyerekek játszótéri igényeit is.

bővebben »

2017. február 03.

"Minden idők egyik legsikeresebb agrárkiállítását zárta 2017 január 28-án a Hungexpo. A Budapesti Vásárközpontban január 25–28. között megrendezett 35. AGROmashEXPO-n és 7. AgrárgépShow-n, valamint a velük egy időben rendezett Magyar Kert és Szőlészet és Pincészet szakkiállításokon a tavalyinál is több látogató és kiállító volt jelen."- írja honlapján a Hungexpo Zrt.

Ezt a hírt mi magunk is megerősíthetjük: standunkon a kiállítás négy napja alatt egy perc "üresjárat" sem volt. Az érdeklődök jelentős része ugyan pályázati forrásból szeretné megvalósítani gépbeszerzését, viszont szép számmal akadtak olyan mezőgazdasági termelők is, akik támogatás igénybevétele nélkül is tervezik a vásárlást és megfelelő választásnak gondolják az általunk forgalmazott gépeket.

A kiállított ZOOMLION-Chery traktorok iránt kifejezetten élénk érdeklődést tapasztalhattunk. A márka bevezetése óta, kiállításról kiállításra azt tapasztaljuk, hogy egyre többen ismerik a traktort, idén pedig szinte már nem találkozunk olyan érdeklődővel akinek a ZOOMLION-Chery név újdonságként csengett volna. Szép számmal voltak olyan látogatók is, akiknek környezetében már dolgoznak ZOOMLION-Chery traktorral, és a "jó referencia" hozta őket standunkra.

2017-re kijelenthetjük, hogy a ZOOMLION-Chery traktorok  - a maguk kategóriájában - sikeresek a hazai piacon. Ismertségüknek és referenciáinknak köszönhetően kifejezetten megnőtt a márka irányába mutatott bizalom, és érdeklődés.

bővebben »

2017. január 18.

Kedves Érdeklődők!

A mára már méltán népszerű ZOOMLION–Chery traktormárka mellett, idén egy új technológiát mutatunk be az AgrárgépShow A pavilon 311 C standján!

Új lehetőséget kínálunk a vízelvezetési gondok megoldására!

Látogasson el standunkra és tekintse meg a GREFFET G1800 típusú árokmarót, mely gyors és hatékony megoldást kínál bekötőutak, mezőgazdasági utak, illetve termőterületek vízelvezető árkainak, csatornáinak kialakítására, tisztítására. Az eszköz beilleszthető a "Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához szükséges erő-és munkagépek beszerzése" c. pályázatba!

Az ITT látható videón egy 2,5 m kinyúlású változatát tekintheti a GREFFET árokmarónak működés közben. A standon ennek egy kisebb (1,8 m kinyúlású) változatát mutatjuk be, mely az 50LE teljesítményű ZOOMLION-Chery traktorhoz is csatlakoztatható.
A kedvezményes belépő igényléséhez KATTINTSON IDE és kövesse az útmutatást!

Várjuk szeretettel standunkon!

bővebben »

2017. január 11.

 Cégünk a Modern Vállalkozások Programjában megszerezte a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, amely a korszerű informatikai megoldások és infokommunikációs technikák bevezetése iránti elkötelezettségünkről tanúskodik. 

bővebben »

2016. november 24.

FELHÍVÁS:  A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére

 
A felhívás leírása: Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben található, külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése megvalósítása érdekében.
 
A felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
 
 

bővebben »

2016. november 18.

Tisztelt  Ügyfelünk!

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a hamarosan megnyíló Kertészet korszerűsítése - Kertészeti gépbeszerzés támogatása pályázatot (VP2-4.1.3.5-16).

A pályázatban traktor és munkaeszközök széles körére lehet támogatást igényelni.

A pályázatok beadási határideje: 2016 december 19. - 2017 január 19. között lesz.

Az alábbiakban szeretnénk ajánlani termékeinket és segíteni Önöknek a pályázati elképzeléseik optimális megvalósításában.

Összeállítottunk két ajánlati mintacsomagot:

1)    Pályázati mintaajánlat kis csomag25 LE traktor, pótkocsi, oldalazó kasza, eke, kultivátor.
A csomag ajánlati ára: bruttó 7,5 millió Forint

2)    Pályázati mintaajánlat nagy csomag - 50 LE traktor, pótkocsi, oldalazó kasza, eke, kultivátor.
A csomag ajánlati ára: bruttó 10,5 millió Forint

Természetesen, egyedi gépigény esetén is állunk a rendelkezésére.

Nagyban növelheti a nyerési esélyeit, ha a pályázatot profi pályázatíró szakemberrel íratja meg. Amennyiben ezt igénybe szeretné venni, kérem jelezze felénk és pályázatíró kollégáink személyesen fogják felvenni Önnel a kapcsolatot.

Ajánlatkérésével, illetve felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz az alábbi elérhetőségek bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.
Email: traktor@royalkert.hu , gepker@royalkert.hu , gep@royalkert.hu
Telefon: 20/568-3599 , 20/462-7358 , 20/597-2397

Kérem tekintse legújabb referencia videonkat: Így dolgozik egy 2 éves, 50 LE ZOOMLION-Chery traktor (3 pec)

Üdvözlettel:
Royal-Kert Kft. gép üzletága

bővebben »

2016. november 17.

FELHÍVÁS

Kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása, gépek eszközök beszerzéséhez kapcsolódó projektek megvalósítására.

A felhívás címe: Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása

A felhívás kódszáma: VP2-4.1.3.5-16

bővebben »

2016. november 08.

Megjelent a Fiatal gazda pályázat tervezete. Már érdemes vele foglalkozni és készülni a pályázatra.

Röviden a lényeges pontok:

Pályázhat, az a magánszemély, aki:

a) Főtevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, aki a mezőgazdasági tevékenységet egyéni vállalkozóként a támogatási kérelem benyújtásától számított 12 hónapnál nem régebben folytatja.

b) A támogatási kérelem benyújtásakor legalább 18 és legfeljebb 40 éves (nem töltötte be a 41-et beadáskor).

c) Államilag elismert mezőgazdasági jellegű szakismerettel rendelkezik.

d) A támogatási kérelem benyújtásakor legalább 6 000, de legfeljebb 25 000 STÉ értékű termelési potenciállal kizárólagosan rendelkezik. (Ha még nincs meg az üzemméret, még összehozható)

Jogi személyként is pályázhat a fentieket a tulajdonosra nézik.

Beadás első üteme: 2017. febráur 1. - február 28.

 

bővebben »

2016. október 06.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) a „Legyél te is mezőgépész!” program keretein belül indított egy online kutatást a 13-18 év közötti fiatal pályaválasztók között. A kutatás célja, hogy a MEGFOSZ megismerje, hogy mi motiválja a fiatalokat a pályaválasztás során, hogy mi a megítélésük az agrár – konkrétan mezőgépész – szakmákról és mit várnak el a szakoktatástól és a pályától.

A MEGFOSZ tagsággal rendelkező cégek - így a Royal-Kert Kft. is - igyekeznek segíteni abban, hogy ez a kérdőív minél több helyre eljuthasson. A válaszok segítséget nyújtanak a "Legyél te is mezőgépész!" program sikeréhez, így a mezőgépész szakma népszerűsítéséhez, és az ezirányú szakmai képzés fejlesztéséhez.

A kérdőív teljesen anonim, mindössze 15 rövid, feleletválasztós kérdésből áll, kitöltése nem igényel többet 5 percnél.

A kérdőív IDE KATTINTVA érhető el.

Köszönjük, hogy segíti a MEGFOSZ munkáját és a "Legyél te is mezőgépész!" program sikerét, melyről ITT OLVASHAT részletesebben.

 

bővebben »

2016. augusztus 29.

Az országban már található néhány olyan játszótér, melyet az elmúlt évek során kiegészítettek akadálymentesített eszközökkel. Azonban 2016. augusztus 26-án egy olyan integrált játszótér került átadásra Nyíregyházán, mely kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy együtt játszhassanak  egészséges és mozgásukban eltérő módon korlátozott gyermekek.

Örülünk és sikernek könyveljük el, hogy a park megépítésének megálmodója - a nyíregyházi Rotary Klub- a Royal-Kert Kft-t választotta beszállítójának e nemes cél megvalósításához, összesen tíz darab játszótéri eszköz beszerzésével. Az általunk forgalmazott eszközök között széles körben megtalálhatók az olyan elemek, melyeket fogyatékkal élő gyermekek is biztonsággal használhatnak. Ezek közül került telepítésre Nyíregyháza főterén hat darab különböző típusú elem.

A legnagyobb népszerűségnek a rámpákon megközelíthető játszóvár és a kerekesszékkel is használható hinta örvendett.

Az ITT ELÉRHETŐ videóban megtekintheti a játszóteret, a Bővebben gomb megnyomását követően pedig megtekintheti az átadáson készült fotókat is.


 

bővebben »

2016. augusztus 17.

- Mert az általunk forgalmazott "Light széria" piramisai (2m/2,7m/3m/3,55m/4m) alá nem szükséges ütéscsillapító felület kialakítása, azaz elegendő a gyep, ill. felső talaj. Ezzel jelentős költség takarítható meg! 

- Mert mérettől függően, akár 1 osztálynyi  (20 fő) gyermek játszhat 1 db piramison!

- Mert a kifeszített kötélháló megadja a gyermekeknek a magasra (egészen 4m-ig!) mászás örömét úgy, hogy közben nem kell a biztonságukért aggódni, hiszen a kötélpalást íves kialakítása és a belülre kifeszített közbenső szint megakadályozza, hogy a magasból a talajra essenek!

- Mert az acélmagos (ø16mm) kötélzet rendkívül hosszú élettartammal és kimagasló szakítószilárdsággal rendelkezik, a gyermekek keze és lába azonban nem a fémmel találkozik, hanem a minden egyes acélhuzalon bevonatként megjelenő "tenyérbarát" poliamid fonattal!

bővebben »

2016. június 29.

Újdonságként kell megemlítenünk, hogy termékkínálatunk kibővült a BUGLO mozgáskorlátozott gyermekek számára is használható eszközeivel, melyek kerekesszékkel is megközelíthetők, használhatók. Így mostantól a Royal-Kert Kft. már a kisebb-nagyobb fogyatékkal ill. korlátokkal élő gyermekek részére is tud játszótéri elemeket ajánlani, hiszen fontos, hogy ők is részesei lehessenek a játszóterek nyújtotta élményeknek, szórakozásnak. A BUGLO akadálymentesített játszótéri eszközei közül ITT tekinthet meg néhányat.

 A BUGLO eszközök anyaga elsősorban galvanizált, porfestett acél, de termékpalettájukon szerepel INOX és fa termék is. Vásárlóink figyelmébe elsősorban a BUGLO  fém eszközeit ajánljuk, melyek formájukban, funkciójukban igen széles skálán mozognak. A BUGLO termékek között megtalálhatjuk a legegyszerűbb, hagyományos játszótéri elemeket (hinta, homokozó, mérleghinta, mászóka, játszóvárak stb.), de a gyártó előrukkol különlegességekkel is. Pl. az "ACROBAT" névre hallgató termékcsalád elemeinek telepítésével egy mini kalandparkot is megvalósíthatunk egy játszótéren.

Újdonság az is, hogy a BUGLO lehetőséget biztosít arra, hogy különböző fő elemeket, egyedi elképzelés alapján állítsunk össze, így létrehozva egy olyan játszótéri eszközt, melyre ügyfelünknek szüksége van. Az elemek mindegyike külön-külön is rendelkezik a MSZ EN1176 szabványnyak megfelelő tanúsítvánnyal, így az egyedi elképzelések megvalósításának szinte semmi sem szabhat határt.

bővebben »

2016. május 08.

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több Önkormányzat épít, illetve szeretne építeni köztéri fitnesz parkot településén. Ennek köszönhetően igen sok megkeresést, ajánlatkérést kapunk, melyek kapcsán szeretnénk megosztani Önökkel, hogy mi az a három legfőbb szempont, amire már az ajánlatok bekérésekor figyelni kell.

1.,Időtálló felületkezelés (tűzihorganyzás, porfestés, vagy mindkettő,  egyedi színválasztási lehetőség)

2.,Súly (hasonló befoglaló méretű eszközöknél a kisebb súly, gyengébb anyagminőséget, kisebb falvastagságot jelent: Pl. van aki pl. 31 kg-os elliptikus trénert forgalmaz és van aki 62 kg tömegűt.)

3.,Referenciák (hány éve telepíti eszközeit a beszállító, referencia helyek száma, ellenőrizhetősége mennyire elégedettek az üzemeltetők stb.) A Royal-Kert Kft. referenciái közül néhányat MEGTEKINTHET ITT.

bővebben »

2016. március 05.

Amennyiben kerti dísztóval büszkélkedünk, akkor azt is fel kell készítenünk a tavaszra. A tóba ültetett növényekről (ha ezt még nem tettük meg) minél hamarabb távolítsuk el az elhalt részeket, mivel azok feleslegesen terhelik a vizet, és rontják annak minőségét.

Amint azt az időjárás engedi, szereljük össze a tótechnikai eszközöket, melyek az oxigénellátás mellett a káros anyagok szűrését is biztosítják. Az év első hónapjaiban a szűrőket sűrűn tisztítsuk, hogy a tó fenekén télen felhalmozódott iszap és egyéb szennyező anyagok minél hamarabb eltávolításra kerüljenek.

bővebben »

2016. február 24.

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
VP2-6.3.1-16 - RÉSZLETEK ITT.

Pályázati célja: a felhívás a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások meglévő termékszerkezet piaci pozíciójának stabilizálására, fejlesztésére, a piaci igények alapján a termékszerkezet korszerűsítésére, megtermelt alapanyagok feldolgozásával hagyományos, kézműves termékek előállítására irányul. Az intézkedés hozzájárul a környezethatékonyság növeléséhez, jövedelemszerzés és a foglalkoztatás erősítéséhez a vidéki területeken.

Pályázók köre: főállású őstermelő, vagy mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő főállású egyéni vállalkozó, vagy szociális szövetkezet, amennyiben a támogatási kérelem benyújtását megelőző naptári évben a mezőgazdasági tevékenységből származó mezőgazdasági termelés értéke eléri a 3000 euro STÉ értéket, de nem haladja meg a 6000 euro STÉ értéket.

Támogatható tevékenységek:
mezőgazdasági kisüzem fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások

Támogatás pénzügyi feltételei: támogatás összege: 15 000 eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre (első: 75%, további 25% 3 éven túl)

Pályázat benyújtása: folyamatos, értékelés félévente. (2018. 03.19-ig, illetve forrás kimerülésig)

A Royal-Kert Kft. által forgalmazott, pályázható ZOOMLION-Chery traktorokat, és GardenGo munakeszközöket IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Érdeklődésével, ajánlatkéréssel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén (88/560-564;gep@royalkert.hu) vagy az ITT található kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül

 

bővebben »

2016. február 18.

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban
VP-3-4.2.1-15 - Részletek ITT.


Pályázati célja: élelmiszeripari ágazat innovatív ösztönzése.

Pályázók köre: mezőgazdasági termelők és mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások
Támogatható tevékenységek: TEÁOR 10 és 11 besorolás szerinti (hivéve halfeldolgozás, borászat, takarmány gyártás) illetve Annex-I. termékek előállítására vonatkozó, élelmiszeripari feldolgozást szolgáló projektek megvalósítása.
•    új eszközök, gépek, technológia beszerzése
•    anyagmozgatáshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése
•    termeléshez kapcsolódó infokommunikációs rendszerek beszerzése
•    épületek, építmények kivitelezése
•    energiahatékonysági tevékenységek (épület szigetelés, berendezések korszerűsítése)
•    környezetterhelést csökkentő tevékenységek
•    megújuló energiaforrások használata

Támogatás pénzügyi feltételei:
    támogatás összege: maximum 500 millió Ft (kollektív beruházásnál: max. 1,5 mrd Ft)
    támogatás mértéke: 25% - 50 % (területtől függően)

Pályázat benyújtása: folyamatos, értékelés negyedévente. (2018. 02.25-ig, illetve forrás kimerülésig)

Érdeklődésével, ajánlatkéréssel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén (88/560-564;gep@royalkert.hu) vagy az ITT található kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

bővebben »

2016. február 03.

Sikernek könyveljük el, hogy az érdeklődés a ZOOMLION-CHERY traktorok iránt 2014-es megjelenésük óta csak tovább fokozódott. A rendezvény négy napja alatt azt tapasztaltuk, hogy a standunk látogatóinak 90%-a már ismeri a ZOOMLION-CHERY traktorokat, naprakész információkkal rendelkeznek a gépekről, és ismeretségi körükben is többen találkoztak már traktorainkkal. Ezek a visszajelzések azt erősítik meg, hogy a ZOOMLION-CHERY traktorok nem csak egyre ismertebbek, hanem azt is, hogy egyre elfogadottabbak.

A látogatók között a korábbi két év AGROmashEXPO kiállításához képest jelentősen csökkent a kétkedők száma. A ZOOMLION-CHERY fúzióról is sokan értesültek már különböző forrásokból, így a CHERY márkanév mellett megjelenő ZOOMLION feliratot sem kellett sokat magyaráznunk.

bővebben »

2015. december 09.

Hivatalosan is megnyílt Budaörs első felnőtt játszótere, ahol tíz sporteszközt vehetnek birtokba a sportolni vágyók. A kültéri fitneszpark a Herman Iskola udvarán működik és tanítási időn kívül bárki ingyenesen használhatja.
Az új szabadidős sporteszközöket Bíró Gyula alpolgármester és Stift Nándor a körzet önkormányzati képviselője adta át hivatalosan 2015. december 8-án.

Bíró Gyula alpolgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy bár két évbe telt, és nem is az eredetileg tervezett helyére került a most átadásra kerülő felnőtt játszótér, viszont már látni, hogy rengetegen használják és szeretik.

“Az 17,5 millió forintból megvalósult fitneszpark az iskola kerítéssel elválasztott sportudvarán, a műfüves sportpálya és a futópálya közötti területen helyezkedik el. A felnőtt játszótéri eszközök sokoldalúan dolgozzák meg a testet: a hát-, váll- és lábizmok erősítésétől kezdve a derék és a csípő átmozgatására is alkalmasak. Ráadásul mindenki a saját egyéni ütemében kísérletezhet velük."

A játszótéren vastag gumi burkolatot építettek ki, így garantálva az amúgy is biztonságos sportszerek veszélytelen használatát. Az eszközök köré napvitorlákat feszítettek ki, amelyek erős napsütésben megvédenek a sportolás közbeni leégéstől.

Mind a tíz sporteszközzel kapcsolatban részletes leírás található a parkban, így a kezdők is gyorsan kitapasztalhatják, hogy melyiket hogyan kell használni.

bővebben »

2015. november 22.

Hamarosan megkezdjük a veszprémi fitnesz parkok készre szerelését a következő helyszíneken:
Stadion utca (itt gyermek játszóteret is kialakítunk), Martinovics tér, Halle utca, Pöltenberg utca, Cholnoky utca, Rózsa utca, Március 15. utca

Ezeken a helyszíneken egyelőre csak narancsszínű védőhálók és "Építési terület! Belépni tilos!" táblák jelzik a fitnesz eszközök leendő helyét. A fitnesz eszközök már a telephelyünkön várják, hogy a betonozott alapok megfelelő szilárdságúak legyenek, hogy az "kondigépeket" kollégáink felrögzíthessék és Veszprém város lakossága biztonsággal és örömmel használhassa!

A több városrészt érintő beruházás keretén belül gyermek játszótér épül még az Ördögárok utcában, és új játszóeszközök kerülnek a Betekints-völgy Népmesék játszóterére is.

bővebben »

2015. november 22.

2015. november 14-én Riz Levente polgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő ünnepélyes keretek között adták át a rákosligeti sportpályán 5,5 millió forintból kialakított tornapályát.

Riz levente polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontos a mai világban az egészséges életmód, a sport és a mozgás. A városvezetés arra törekszik, hogy a Rákosmentén élő családok – gyermekek és felnőttek - lehetőséget kapjanak a szabadtéri sportolásra. A mozgásszegény életmód, a kevés szabadidő, valamint az anyagi nehézségek egyaránt szükségessé teszik a tornaparkok létrehozását. Rövidebb idő eltöltése a szabadban néhány gyakorlat elvégzésével felfrissülést, örömet okoz végzőjének. Közösségformáló hatása jelentős, családtagok baráti körök együttes kikapcsolódását teszi lehetővé. 2013 óta Rákosmente Önkormányzata folyamatosan létesíti az úgynevezett felnőtt játszótereket, hiszen nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is fontos a kikapcsolódás. Rákosmentén már hat helyszínen létesült tornapark: a Rákos-patak mentén, a Gyolcsrét utcában, az Aranylúd utcában, a Zrínyi Miklós Általános Iskola területén, Rákosligeten a XV. utcában és hamarosan a rákoshegyi Zsuzsanna téren is átadásra kerül a felnőtt játszótér.

bővebben »

2015. november 22.

Egy kategóriával feljebb léptek a Zoomlion (CHERY) traktorai.

A világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági gép kiállítása a november közepén megrendezett hannoveri Agritechnica. Itt a Zoomlion (CHERY) bemutatta eddig féltve őrzött ültetvény és szántóföldi traktor újdonságait. A 65- 75- 100- 135- és 210 LE modellek igazi meglepetést okoztak. A teljesen új alapokra tervezett és a legújabb európai trendeknek megfelelő dizájnnal megjelenő Zoomlion (CHERY) "Z" sorozat méltán számíthat nagy érdeklődésre és biztos sikerre a magyar, az európai és a világpiacon egyaránt. Az új traktorok magyarországi megjelenésére 2016. 2. félévétől lehet számítani.

A Zoomlion (CHERY) zászlóshajójáról, a 210 LE Deutz motorral szerelt ZL2104 tipusról készült gyári videót    ITT tekinteheti meg.

(Az új traktorokról készült képeket a "bővebben" gombra kattintás után tudja megnézni.)

Eddigi munkánk elismeréseként tovább erősödtek kapcsolataink a világpiacon meghatározó pozíciókra törekvő Zoomlion traktorgyárral !

A kiállításon megállapodtunk, hogy a magyar és a közép-kelet európai piac ellátására szolgáló gyári alkatrész raktárt a Zoomlion (CHERY) Magyarországon, a Royal-kert Kft.-nél hozza létre! Úgy gondolom, ez az eredmény önmagáért beszél! Jelentős mértékben erősíti a márka iránti vásárlói bizalmat és mindenképpen tovább növeli a Zoomlion (CHERY) traktorok magyarországi piaci részesedését.

(A témához kapcsolódó fotókat a "bővebben" gombra kattintás után tudja megnézni.)

bővebben »

2015. november 21.

Összeolvadt a két, kínai gépgyártó óriás.

A Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd., Kína vezető építőipari gépgyártó cége, 340 millió USD beruházással többségi tulajdonosává vált Kína egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépgyártójának a CHERY HEAVY INDUSTRY CO. LTD.-nek. A fúzió eredményeként a Zoomlion Kína legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójává vált.


Nálunk CSAK A NÉV VÁLTOZIK......

 

bővebben »

2015. november 06.

Miniszterelnökség közzétette az „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” című felhívást a Vidékfejlesztési Program keretében. A pályázati felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15.

A pályázat keretén belül lehetőség van gépvásárlásra, így a Royal-Kert Kft. CHERY - Zoomlion traktorai és a hozzájuk tartozó GardenGo munkaeszközök is pályázhatók.

Traktoraink és munkaeszközeink az MVH gépkatalógusban is megtalálhatók!

A pályázat tárgya:
A pályázat keretében 84-873 euró/ha/év normatív, területalapú, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azon aktív mezőgazdasági termelők, akik áttérnek ökológiai gazdálkodásra.

A támogatás folyósításának időtartama: 5 év.

A támogatás célja:

A környezet megóvása, a termelők és fogyasztók egészségének védelme érdekében jelen Felhívás célja a biológiai sokféleség fenntartása és növelése, a természetes önszabályozó folyamatok erősítése, a talaj biológiai állapotának védelme és javítása, a növényvédőszerek szakszerűtlen használatából és a helytelen tápanyag-gazdálkodásból eredő kedvezőtlen környezeti hatások csökkentése, és az élelmiszerbiztonság garantálása.

A pályázók köre:

Jelen felhívásra támogatási kérelmet aktív mezőgazdasági termelők nyújthatnak be.

bővebben »

2015. augusztus 04.

A Miniszterelnökség mintegy 18 milliárd forint értékben támogatja környezetbarát és energiahatékony kertészeti gépek beszerzését. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán 1800 kérelmet támogatott a Miniszterelnökség, a nyertesek várhatóan már a héten értesítést kapnak – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A Miniszterelnökség múlt heti rendeletmódosításának köszönhetően a megvalósítási határidő és a kifizetési kérelem benyújtási határideje is meghosszabbodott.

Ennek ellenére még sok esetben ez sem tartható, mivel a hazai gépforgalmazók igen nagy része nem rendelkezik raktárkészlettel, így bizonyos géptípusok, márkák esetében a gép nem adható át  még a módosított határidőre sem.

A CHERY-Zoomlion traktorok (25-50 LE) és a hozzájuk tartozó GardenGo kertészeti munkaeszközök  folyamatos beszállítása lehetővé teszi , hogy a megrendeléseket szinte azonnal, várakozási idő nélkül tudjuk teljesíteni.

A raktárról elérhető CHERY-Zoomlion traktorok és GardenGo munkaeszközök legtöbbje az MVH gépkatalógusában is megtalálhatók.

(Az fotók a "Bővebben" gomb megnyomása után lapozhatók.)

bővebben »

2015. május 21.

Az elmúlt 15 évben Magyarországon éppúgy, mint Európa számos más pontján egyre elterjedtebbek az automata öntözőrendszerek. Az öntözőrendszer megfelelő időben és módon történő működését a vezérlő automatika biztosítja.

Az öntözőrendszer legfőbb előnyei és működtetési könnyebbsége csak automatikus működés esetén érvényesül. A vezérlők kapcsolják be és ki az öntözést, gondoskodnak a mindennapos öntözésről, még szabadság alatt is.

Miért előnyös az automata öntözőrendszer?

bővebben »

2015. május 18.

Amennyiben automata öntözőrendszer kiépítését tervezi, érdemes már a téli, kora tavaszi időszakban hozzáfogni az előkészületekhez (felmérésre, tervezésre időpont egyeztetés).

Így, mire a növények vegetációs időszaka elkezdődik (március-április), addigra akár kész automata öntözőrendszerrel segítheti elő a növények vízigényének kielégítését.

bővebben »

2015. április 29.

A Magyar Vöröskereszt szabadtéri fitneszparkot adott át szombaton, Baján. A Petőfi-szigeten egy egészségnap keretén belül vehették birtokba a helyiek az új közösségi teret.

A fitneszparkot a bajai Petőfi-szigeten alakították ki, az uszoda és a futókör közvetlen szomszédságában, így biztosítva a különböző mozgásformák találkozását. A beruházás egy magánadományozónak köszönhetően valósulhatott meg, aki a felhasználás területeként kifejezetten Baja város térségét jelölte meg a Vöröskereszt számára.

„Az éghajlatváltozás következtében egyre gyakoribb és súlyosabb időjárási veszélyekkel kell szembenéznünk. Veszélyhelyzetek esetén a krónikus betegségekkel élők minden esetben a legsérülékenyebb csoportok tagjainak tekinthetőek. A hőségriadók esetén például a legnagyobb kockázatnak a kisgyermekek és kismamák mellett a szív- és érrendszeri megbetegedéssel, valamint a cukorbetegséggel élők vannak kitéve.

bővebben »

2015. április 23.

A fizikai munka csökkenése, s ennek következtében kialakult mozgásszegény életmódunk szükségessé teszi, hogy az aktív kikapcsolódás különböző formái kapjanak mind fontosabb szerepet hétköznapjainkban. Szabadidőnk aktív eltöltésére testnek és léleknek egyaránt szüksége van.

Csopak Község Önkormányzatának egyik legfőbb törekvése, hogy a település lakói és az ide látogató turisták megtalálhassák ezeket a lehetőségeket. Az utóbbi évek megvalósult létesítményei (kerékpárút, kikötők stb.) mellett a település legújabb beruházásai is ebbe az irányba mutatnak. Ennek eredményeként került néhány hete átadásra Csopak legújabb helyi és turisztikai attrakciója, a parton fekvő Ifjúsági sétány köztéri fitnesz parkja és egy Kneipp ösvény.

bővebben »

2015. január 29.

Siófok szépkorú lakóinak egészségmegőrzését szolgálja a 2015. január 16-án átadott Idősek Parkja.

A munka kivitelezője a Játszótérliget Kft. A kihelyezett fitnesz eszközöket a Royal-Kert Kft. szállította.

A siófokiak régóta várt álma válhatott valóra a mai napon, hiszen ezzel a közösségi térrel, az Idősek Parkjával a régebb óta fiatalok is megkapják a lehetőséget a rendszeres testmozgásra, a szabadidő hasznos eltöltésére – mondta az átadón Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. A park létrehozásának ötlete hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg, és a tervek idén végül megvalósultak. Az Újpiac téren, amely leginkább az idősebb korosztály által lakott övezet, a korábbi játszótérből létrejöhetett az Idősek Parkja. A beruházás a korábbi években főként a hajléktalanok jelenléte miatt nem jöhetett létre, azonban másfél-két évvel ezelőtt a Fő utcai közösségi étkezés Hajléktalanszállóhoz történő áthelyezésével egyre kisebb számban jelnetek meg hajléktalanok a környéken. A park ezáltal jelenleg biztonságosabb környezetet nyújt az időseknek.

bővebben »

2014. november 26.

Siófokon két helyszínen 6-6 eszközös fitnesz parkot telepítettünk. Erről jelent meg az alábbi cikk Siófok Város honlapján. A cikk alján található "bővebben" linkre, majd a fotóra kattintva megtekinthetik a fotókat, melyeket tegnap, a hivatalos átadáson készítettünk.

"A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület páylázatának köszönhetően parkfitnesz eszközöket telepített a Balaton-parton. A felnőtt játszótérként is emlegetett szabadtéri fitnesz-parkok a Club 218 előtti partszakaszon valamint a Bakony utcai sportos strandnál találhatók meg.

A szabadtéri fitnesz (outdoor fitness) külföldön (Németország, Anglia, Amerika, Kína) már sokkal ismertebb, mint hazánkban. Kínában például a legtöbb parkban napi rendszerességgel használják a felnőttek ezeket a berendezéseket és edzenek a szabad ég alatt az egész napos munka megkezdése előtt és után egyaránt.

bővebben »

2014. augusztus 05.

Korábbi híreinkben már írtunk arról, hogy a lengyel BUGLO, fém játszótéri eszközeivel bővítettük termékkínálatunkat.

A már régóta forgalmazott fa Legnolandia termékek mellett, egyre többen választanak fémből készült játszótéri elemeket. Hogy ki, milyen anyagból készült terméket választ, az egyéni ízlés, koncepció, illetve igazodás az adott település már meglévő játszótereinek, utcabútorainak stílusához stb.

A Royal-Kert Kft. - mint a Legnolandia és a BUGLO hazai importőre - mindig szemelőtt tartja a vásárlói igényeket, így egyik fő célunk az, hogy ügyfeleinket minél szélesebb termékválasztékkal tudjuk kiszolgálni, s így mostanra már kínálhatunk részükre fából és fémből készült, jó minsőégű játszótéri eszközöket egyaránt.

bővebben »

2014. július 07.

A kertekben található legtöbb sövény általában nyár közepén-végén is igényel nyírást. Ha ilyenkor szépen kialakítjuk sövényünk formáját, a fennmaradó hónapokban még sokáig élvezhetjük szépségét. A lombhullató cserjéket, illetve a tujákat, hamisciprusokat és borókákat a legegyszerűbb sövénynyíró ollóval, vagy géppel nyírni, de a nagy levelekkel rendelkező lomblevelű örökzöldeket (pl. babérmeggy – Prunus laurocerasus) lehetőleg óvatosan, metszőollóval nyessük, hogy ne maradjanak hátra csúnya, betépett szélű levelek. Egyenletesebben tudjuk a nyírást végezni, ha a metszés idejére a kívánt magasságban és szélességben zsinórt feszítünk ki a sövény mellé. Magasabb növésű sövényünk oldalát enyhén kúposan nyírjuk, hogy az alsó rész is kielégítő mennyiségű napfényhez jusson.

bővebben »

2014. június 11.

Egyre népszerűbbek a szabadtéri kondiparkok (más néven köztéri fitneszparkok, vagy felnőtt játszóterek). Ezt jelzi, hogy évről évre növekszik a számuk Magyarországon is. Legnagyobb előnyük, hogy a szabadban vannak és ingyenesen használhatóak, akár éjszaka is, ha pedig jól csináljuk, egészen hatékonyan is edzhetünk velük. Hámori Barbara, a Move it, Blondie! blog szerzője ezúttal szabadtéri kondigépeket próbált ki, a gyakorlatokban Szívós Zoltán személyi edző segített neki.

A videót IDE kattintva tekintheti meg.

bővebben »

2014. május 11.

Magyarországon elsőként a kispesti központi játszótérre kerültek ki kültéri, elektromos áramot termelő fitneszgépek. Nem csupán az egészséget és a kondíciót lehet megőrizni velük, de közben a mobiltelefon és a laptop is feltöltődik. A gépeket péntek délután adták át.
   
A megújuló energiaforrással működő spiningkerékpár, a kézikerékpár, a fekvőkerékpár és ellipszisgép a szabadban végzett sportolás öröme mellett lehetővé teszi, hogy a mozgás során termelt energia újratölthesse a lemerült mobiltelefont, a laptopot és egyéb elektronikus berendezést. A Magyarországon, de Európában is egyedülálló ElektroFit sarkot átadó polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat számára kiemelten fontos a kispestiek egészségének megőrzése. Ennek egyik eleme a zöldterületek növelése, parkok, kertek, sportpályák, iskolai sportlétesítmények építése, felújítása, fejlesztése. A tiszta levegő és a mozgás hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet élhessünk – fogalmazott Gajda Péter.

bővebben »

2014. április 16.

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több köztéri fitnesz park épül az országban. Ennek oka nem más, mint hogy már az elmúlt években is szép számmal épültek felnőtt játszóterek, melyek igen népszerűek a lakosság körében, így aztán hírük is megy, s eljut a települések vezetőihez.

Egyre több település ismeri fel a fitnesz parkok hasznosságát, szabadidős és rekreációs jelentőségét. A köztéri fitnesz parkokat fiatalok és idősek is egyaránt kedvelik.

A Royal-Kert Kft. ebben az évben Csengersimára és Hatvanba telepített parkfitnesz eszközöket, de már szép számmal vannak a folyatban lévő felnőtt játszótér építések is. Ezek közül néhány: Gödöllő (15 db eszköz), Ózd (9 eszköz), Szentistván (6db eszköz), Budapest (4 db eszköz), Alsóörs (5 db eszköz), Bodajk (6 db eszköz), Újszentiván (6db eszköz).

bővebben »

2013. december 05.

Aki visszatérő látogatója honlapunk "JÁTSZÓTÉR" menüpontjának, bizonyára észrevette, hogy az oldal szerkezete kissé átalakult. Ez a változtatás azért vált szükségessé, mert kínálatunk új termékcsoporttal bővül. Legnlandia fából készült eszközei mellett, fém játszótéri elemek forgalmazásába kezdünk.

Az új eszközök fém játszótéri eszközök már modernebb vonalvezetésűek, mint 10-20 évvel ezelőtti elődeik. Funkciójukban pedig követik a mai kor igényeit: köteles mászók, csúszdák, rámpák, egyensúlyérzéket fejlesztő elemek, hinták (lap, bölcső, fészek) stb. galvanizált, porfestett kivitelben, magas minőségű (UV álló) műanyag (PE) elemekkel.

Az fém játszótéri eszközök honlapunkra történő feltöltése a napokban zajlik, ezért a böngészés során tapasztalt - esetleges - kellemetlenségekért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük, melyet ezúton is köszönünk.

IDE kattintva megnézhet egy rövid kis összeállítás, mely bemutatja az új, fémből készült játszótéri eszközeinket.

Az új termékek minden bizonnyal elnyerik tetszésüket! Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT található kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Akit érdekel részletesebben, hogy mi szól a fém és fa eszközök mellett, kattintson az alábbi "Bővebben" linkre, és olvassa el írásunkat.

bővebben »

2013. szeptember 27.

Idén nyáron 10-10 darab parkfitnesz eszközt telepítettünk Budapest legnépszerűbb strandfürdőire a strandokat üzemeletető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megbízásából. Az eszközök ingyenesen használhatók, így bővítve általuk a strandok nyújtotta programlehetőségeket. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, hogy ezekkel az eszközökkel aktívvá lehet tenni a vízben és napon "punnyadós" standolást!

bővebben »

2013. április 29.

A köztéri fitnesz eszközök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban.

Már a kisebb városok és települések vezetői is felismerik, hogy egy kültéri fitnesz park azon túl, hogy ingyenes szabadidős lehetőséget nyújt, lakossági egészségmegőrző és betegségmegelőző funkcióval is bír.
 

Balatonkenesén már múlt év decemberben megkezdtük a telepítési munkákat. Megbízónk egy 6 db-os fitnesz park telepítését kérte a hajóállomás melletti Széchenyi parkba, de sajnos a Balaton magas vízállása miatt a terület jelenleg nem alkalmas arra, hogy az eszközöket a helyükre rögzítsük. (A park közvetlenül a vízparton helyezkedik el).

Rábapatyon a sokak által jól ismert Dr. Lupo cipőbolt tulajdonosa döntött úgy, hogy 10 db eszközzel bővíti vendégeinek, vásárlóinak szabadidős lehetőségeit. Ezt a parkot 2013. április 10-én adtuk át részükre.

A harmadik felnőtt játszótér alaptestjeinek betonozását még a múlt heti hóvihar előtt (2013. március 14.) sikerült befejeznünk Jászfényszarun. (Kollégáink a Veszprém-Jászfényszaru távolságot 15 óra alatt tették meg.) Az eszközök már itt is a helyükre kerültek, a lakosség örömmel használja!
 

bővebben »

2012. november 16.

Újabb két köztéri fitnesz parkot (felnőtt játszóteret) létesítettünk Budapesten.

1., Budapest I. kerület Sport-és Szabadidőközpont (Budapest, Czakó u. 2-4)

2., Budapest IX. kerület ORFK Rendvédelmi Szervek Kiképző Központja (Budapest, Vágóhíd u. 11-13.)


bővebben »

2012. július 30.

A Hévíz Tófürdő parkjába, Royal-Kert Kft. által telepített gyermek-és felnőtt játszótérről írták:

"Egy hónapja vehették használatba a tófürdő területén kialakított játszó- és parkfitneszeszközöket a vendégek. „Az elsődleges törekvésünk az volt, hogy a hozzánk érkező vendégek minél több és színvonalasabb szolgáltatást, amolyan vendégmarasztaló élményt kapjanak” – mondta Csörnyei Mária, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ápolási igazgatója, beavatva a részletekbe.

Tíz eszköz kapott helyet a tófürdő nyugodt és árnyas területén. A fő szempont az volt a játszópark kialakításakor, hogy kapcsolódjon a mozgáshoz, az egészséghez, egyben a játék élményét is nyújtsa. Az eszközök kiválasztása során szem előtt tartották, hogy minden korosztálynak, így a gyermekeknek, a szülőknek és a nagyszülőknek egyaránt kínáljanak lehetőséget.

bővebben »

2012. május 11.

Az szabadtéri fitnesz parkokban rejlő lehetőség egyre inkább felkelti figyelmét a hazai városok és települések  Önkormányzatainak, hiszen a betegségek megelőzése és az egészség megőrzése a fejlettebb országokban már nem csak az egyén, hanem a település, város feladata, felelőssége is.

A Royal-Kert Kft. – mint a parkfitnesz eszközök forgalmazója - célja elsősorban a közterületek fejlesztése, emellett pedig a parkfitnesz gépek elterjesztése. Ezek az eszközök nemcsak színesebbé varázsolják a köztereket, hanem az egészség megőrzésének szempontjából is jelentős hatásuk van.

 MIÉRT ajánljuk?

 • Ingyenes edzéslehetőséget biztosít parkokban, közterületeken
 • Lakossági egészségre nevelő és szemléletformáló hatással bír
 • Bővíti a közterületek kihasználhatóságát
 • Egyszerűen és biztonságosan használható
 • Szakember felügyelete nem szükséges, az eszközök használatát és funkcióját tájékoztató táblák ismertetik
 • Masszív, fém szerkezet, nehezen rongálható
 • Karbantartást nem igényel
 • Minden évszakban használható
 HOVA ajánljuk?
 • Játszóterek mellé, parkokba
 • Lakótelepekre, lakóparkokba
 • Sportlétesítményekhez
 • Kerékpárutak mellé
 • Strandokra
 Javasoljuk még:
 • Szállodáknak
 • Idősotthonoknak
 • Rehabilitációs intézményeknek
 • Országutak, autópályák mellé

bővebben »

RoyalKert.hu

Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink: