Projekt címe:
Biomassza tüzelés kialakítása a Royal-Kert Kft. telephelyén
Projekt leírása:

A Royal-Kert Kft az Új Széchenyi Terv keretében elérhető KEOP-2011-4.2.0/A pályázat segítségével olyan, bárki számára könnyen megvalósítható fűtési rendszert épített ki, amely a tevékenysége során keletkező biomassza alapanyagok felhasználásával lehetővé teszi a megújuló energiaforrások hasznosítását, egyúttal pedig költségmegtakarítást is eredményez.

A kivitelezés során a kazánházba egy faaprítékkal működő HDG Euro 50 típusú kazán került, ehhez megfelelő kéményt építettek. A műszaki átadás, beüzemelés megtörtént, így 2011-12 telén már megújuló energiahordozóval fogjuk az épület fűtési hőigényét kielégíteni, ezzel növelve a megújuló energiaforrás részarányát, valamint csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A kazán hasábfa, brikett, apríték, forgács tüzelésére alkalmas. Az apríték akár a területek tisztításából, cserjeirtásból is származhat, így olcsón rendelkezésre állhat.

A fűtési rendszer kiváló bemutatóhely arra is, hogy egy vállalkozás, vagy akár egy települési önkormányzat miképpen tudja hasznosítani a területén képződő mezőgazdasági, kertészeti hulladékot úgy, hogy egyszerre védi a környezetet, hasznosítja a hulladékot és csökkent költséget.

A projekt az Új Széchenyi Terv vissza nem térítendő támogatásával valósult meg, amely elérhető önkormányzatok, vállalkozások részére.

Közreműködő szervezet:

Név: Energia Központ Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45.
Tel.: (+36) 1/ 802-4390
Fax: (+36) 1/ 802-4301
E-mail: ugyfelszolgalat@energiakozpont.hu

Linkek:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja:
  www.nfu.hu

Energia Központ Nonprofit Kft. honlapja:

  www.energiakozpont.hu
Új Széchenyi Terv honlapja:
 

ujszechenyiterv.gov.hu

RoyalKert.hu
Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
»
Elkezdtük...
»
EU Pályázat