Öntözőrendszer tervezés, ajánlat

Kertünk öntözőhálózatát esetleg magunk is megtervezhetjük, de amennyiben nem rendelkezünk kellő tapasztalattal, akkor mindenképpen bízzuk szakemberre a tervezést és kivitelezést. A vízhálózatok hidraulikai méretezése alapvető fontosságú a megfelelő működéshez, de ugyanakkor az üzemeltetési körülmények, valamint a terepviszonyok is befolyásolják a rendszer kialakítását. A szakszerűen elkészített öntözőrendszer tervvel megspórolhatja a terv nélkül készített rendszer működésképtelenségéből, vagy nem megfelelő működéséből eredő problémákat, többletköltségeket, utánajárást.

01_1_ontozoreszlet.jpg, Öntözőrendszer terv részlet
Öntözőrendszer terv részlet
Öntözőrendszer terv részlet

Az öntözőrendszer tervezés és árajánlattétel menete a következőképpen történik:

 1. Felmérés
 2. Tervezés
 3. Árajánlat
 1. Felmérés

  Cégünk elsősorban Veszprémben és környékén, valamint a Balaton-felvidéken vállal automata öntözőrendszer tervezést, kivitelezést, valamint karbantartást.

  Az ingyenes helyszíni felmérés során felvesszük az automata öntözőrendszer tervezéséhez szükséges adatokat, melyek a következők:

  • Kertterv, amely méretarányosan rajzolva feltünteti a telekhatárt, épületeket, burkolt utakat, valamint az öntözendő (pl. gyepfelület, cserjefelület), az öntözhető (pl. gyalogbejáró út, melyet nem kell öntözni, de juthat rá öntözővíz) és az öntözésből kizárt (pl. épületek, vakolt kerítés, fatároló) területeket. A kertterven ábrázoljuk az öntözendő facsemetéket, valamint a felületi öntözést esetlegesen zavaró/módosító fákat és szoliter cserjéket.
  • Vízforrás jellemző adatai
   • Ivóvízhálózatra való csatlakozás esetén a vízóra aknába becsatlakozó cső mérete, anyaga és a statikus víznyomás (bar), dinamikus víznyomás (bar), vízhozam (liter/perc)
   • Kútról történő működés esetén a kút vízadó képessége, nyugalmi vízszint helyzete (kútról történő öntözést kizárólag kútfúró szakvélemény alapján vállalunk, amelynek beszerzése megrendelő feladata)
  • Időkapcsoló felszerelésének pontos helye - az időkapcsoló felszereléséhez az alábbi szempontoknak megfelelő helyiség az ideális:
   • Lehetőség szerint fedett, zárt helyiség (leggyakrabban garázs)
   • 220V-os csatlakozási lehetőség az időkapcsoló mellett
   • Szemmagasság közelében, falra történő felszerelési lehetőség
   • A kisfeszültségű vezérlőkábeleknek az időkapcsolótól a kertbe történő kivezetésének lehetőségét biztosítani kell. Ehhez új épület kivitelezésénél a szigetelés, vakolás és festés előtt egy védőcsövet célszerű kivezetni a leendő időkapcsolótól a kertbe, a földfelszín alatt 30 cm mélységben. Meglévő épületeknél a fal utólagos fúrásával oldható meg a védőcső kivezetése.
 2. Tervezés

  A helyszíni felmérés alapján elkészítjük az öntözőrendszer tervét. A terv tartalmazza a szórófej-kiosztásokat, a csővezetékek nyomvonalát, a szelepdobozok pontos helyét, minden műszakilag fontos részletet. Igény esetén számítógépes terveket is készítünk, de a kivitelezési tapasztalatok azt mutatják, hogy a speciális helyszíni adottságokhoz legjobban illeszkedő öntözőrendszer terv kézi módszerrel készül, helyszínenként egyedi megoldásokat tartalmazó kézi műszaki rajz szerkesztésével.

  01_2_ontozoterv_1.jpg, Öntözőrendszer terv
  Öntözőrendszer terv
  Öntözőrendszer terv
  Öntözőrendszer terv
  01_2_ontozoterv_2.jpg, Öntözőrendszer terv
  Öntözőrendszer terv
  Öntözőrendszer terv
  Öntözőrendszer terv
 3. Árajánlat

  A tervi adatok, anyagszükségletek alapján tételes költségvetési kiírást készítünk. Megrendelőnk eligazodását a számos technikai információ között részletes műszaki leírással segítjük. Amennyiben árajánlatunk megfelel, kivitelezési időpontot egyeztetünk Önnel. A kivitelezés részleteiről az Öntözőrendszer kivitelezés menüpontban olvashat.

  Reméljük, hogy felkeltettük érdeklődését, és rövidesen Önt is Megrendelőink között üdvözölhetjük! Amennyiben Veszprémben, Veszprém környékén, vagy a Balaton-felvidéken lévő kertje automata öntözését szeretné megvalósítani, keressen bennünket bizalommal!

RoyalKert.hu

Nagyajtay Zsuzsanna
Kertészeti előkészítő mérnök
06 20/485-7646
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
Legfrissebb hírek:
EU Pályázat