Öntözőrendszer kivitelezés

Az öntözőrendszer kivitelezését célszerű a tervezést végző szakemberre, ill. cégre bízni, mivel ez esetben a tervezői felelősség közvetlenül a terv készítőjét terheli, nem pedig egy kívülálló kivitelező cég bonyolódik egy esetlegesen szakszerűtlen terv okozta műszaki nehézségekbe. Így elkerülhető tehát a tervező és tőle független kivitelező cég ’egymásra mutogatása’ a felmerült műszaki probléma kapcsán.

Amennyiben – némi tapasztalat és szakértelem birtokában - saját maga kivitelezi az öntözőrendszert, a szükséges anyagok beszállításában cégünk készséggel rendelkezésére áll. Ez esetben csupán a tételes megrendelési listát szükséges elküldenie e-mailben, és amennyiben árajánlatunk megfelel, az anyagokat határidőre leszállítjuk az Ön által megjelölt helyszínre.

Cégünk kiskertektől kezdve parkokon és fasorokon át a sportpályákig minden méretű automata öntözőrendszer telepítésével foglalkozik. Az öntözőrendszer vízellátása hálózati vezetékről, kútból, vagy akár ciszternából is történhet.
Lakó- ill. családi ház kertjében az öntözőrendszer kivitelezése átlagosan 5-8 napig tart.

02_1_kivitelezes.jpg, Öntözőrendszer kivitelezés
Öntözőrendszer kivitelezés
Öntözőrendszer kivitelezés
Öntözőrendszer kivitelezés főbb lépései
 1. Árokkiemelés - mélység: 35-40 cm
  02_2_arok1.jpg,

  Árokkiemelés
  02_3_arok2.jpg,

  Árokkiemelés
 2. Csőhálózat kiépítése – polietilén csővezetékek behúzása az árokrendszerbe, csövek csatlakoztatása szorítógyűrűs PE gyorskötő idomokkal, a mágnes-szelepeket vezérlő elektromos kábelek behúzás az árokrendszerbe védőcsőben, csőhálózat végeinek ledugaszolása a föld visszatemetéséig
  02_4_cso1.jpg,

  Csőhálózat kiépítése
  02_5_cso2.jpg,

  Csőhálózat kiépítése
 3. Mágnes-szelepek elhelyezése – a szelepdobozt jól hozzáférhető helyre telepítve
  02_6_szelep.jpg, Szelep
  Szelep
  Szelep
  Mágnes-szelepek elhelyezése
  02_7_szelepdoboz.jpg, Szelepdoboz
  Szelepdoboz
  Szelepdoboz
  Mágnes-szelepek elhelyezése
 4. Öntözőfejek szerelése – beszerelés hidránsokkal vagy flexibilis csővel, az öntözőfejek és szórófejek teteje a leendő terep szintjével egy magasságban legyen.
  02_8_szorofej.jpg,

  Öntözőfejek szerelése
 5. Földvisszatöltés az árokrendszerbe, ügyelve arra, hogy a beépített szórófejek nehogy megsérüljenek. Ennek érdekében célszerű a szórófejeket karóval megjelölni.
  02_9_aroktem.jpg,

  Földvisszatöltés
 6. A rendszer beüzemelése – a hálózat átöblítése, az egyes szórófejek szórásképének beállítása, vezérlő automatika beállítása.
  02_10_bealllitas.jpg,

  A rendszer beüzemelése
RoyalKert.hu

Nagyajtay Zsuzsanna
Kertészeti előkészítő mérnök
06 20/485-7646
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
Legfrissebb hírek:
EU Pályázat