Gyepszellőztetés ősszel is!
2017. október 25.
DSCN1807.jpg, Gyepszellőztetés motoros gyepszellőztetővel
Gyepszellőztetés motoros gyepszellőztetővel
Kert és park
Gyepszellőztetés motoros gyepszellőztetővel
Kert és park
A kések által felszedett elhalt fű, nyesedék (gyepfilc)
Kert és park
A kések által felszedett elhalt fű, nyesedék (gyepfilc)
Kert és park
MTD VE 30 B motoros gyepszellőztető
Kert és park
MTD VE 40 B motoros gyepszellőztető
Kert és park
MTD VG 40 BM motoros gyepszellőztető
Kert és park
MTD VG 45 BM motoros gyepszellőztető
Kert és park
további fotókhoz kattintson a képre ^

Gyepszellőztetésen azt értjük, amikor a gyepet célgéppel megszabadítjuk a felhalmozódott gyepfilc rétegtől. A gyepszellőztetés legkedvezőbb időpontja  a kora ősz ill. a tavasz . Ügyeljünk rá, hogy a tevékenység mindig száraz időjárási viszonyok mellett történjen.

A gyepszellőztető gépek nagy fordulatszámon dolgozó vékony szellőztetőkései alaposan kitisztítják a gyep tövét az elhalt növényi részektől. Ezáltal élettér keletkezik az új fűszálak számára.

A gyepek talajfelszínén az elhalt növényi részekből idővel gyepfilc (vagy gyepnemez) képződhet. A gyepnemez a talaj felső szintjén, a tövek körül kialakult barna réteg, amely a fűfélék elhalt gyökér,- szár,-és levélmaradványaiból áll, és a fűnyírások során levágott, a fűszálak között felhalmozódott fűkaszálékból jön létre.

Jelenléte kis mértékben (1 cm vastag) hasznos, mivel mulcsként védi a talajt a kiszáradástól, túlzott vastagságban (2cm <) azonban kimondottan káros mivel, megakadályozza a víz, a tápanyag és az oxigén kellő áramlását.

A Royal-Kert Kft. termékkínálatában MTD gyártmányú, motoros gyepszellőztetők találhatók. Megtekintésükhöz kattintson IDE.

Ajánlatkérésével, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy lépjen velünk kapcsolatba ITT.

 

« vissza
RoyalKert.hu
Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
»
Elkezdtük...
»