Szűrés:   Kert és Park Öntözés Játszótér Köztéri eszközök Gépek
2017. április 18.

Amikor egy szép gyepről van szó, elsőre biztosan gyepszőnyegre gondolunk, ha pedig mégsem, akkor alighanem a legendás angol gyepre. Természetesen az angol gyep titka a különleges éghajlat, a gyepszőnyegé pedig a különleges gondoskodás. Ettől eltekintve valószínűleg mindkettő fűmagként kezdte az életét. A növény pedig, amit mi gyepnövényként vagy fűként tisztelünk, közeli rokonságban áll a búzával, de akár a minket annyira bosszantó tarackkal is.

Ahogyan a gyepünket alkotó fűmagvak, úgy a búza, a tarack, de még akár a bambusz is a pázsitfűfélék családjába tartozik. Az utóbbi természetesen káros hatással lenne a fűnyírónkra.  Ezek a növények ugyanazon alcsaládba is tartoznak, a perjefélék alcsaládját szélesítik. Ahogyan ezeknek, a pázsitfűféléknek is eltérő tulajdonságai vannak. Ugyanúgy, a kertünk gyepjét alkotó fűtakaró is eltérő tulajdonságú fűfajokból áll. Némelyik fűfaj gyorsan csírázik, némelyik lassabban. Van amelyiknek tarackosodik a gyökere, van olyan ami a taposást jól tűri. Vannak fajok amik az árnyékot jobban viselik.

Ezek a fajok a természetben is különböző társulásokban fordulnak elő és a bolti fűmagkeverékekben is. A legtöbb fűmagkeverékben  ugyanaz a 3-4 faj vagy alfaj található meg, ezek azonban eltérő arányban.

A fajok aránya leggyakrabban attól függ, milyen célra szeretnénk használni a fűmagkeveréket. Házi kertekben a leggyakrabban használt fűmagkeverék a Sport fűmagkeverék. Hiszen nem árt ha a gyepünk nem csak szép, de a mindennapi használatot is jól bírja.

Míg a dobozok, zsákok hátoldalán, címkéjén az összetétel igen hasonló, addig az árcédulák igen eltérőek lehetnek.
Néhány erre szakosodott cég tovább nemesítette ezeket a fajokat, ezzel javítva bizonyos tulajdonságaikat.

 

bővebben »

2015. május 21.

Az elmúlt 15 évben Magyarországon éppúgy, mint Európa számos más pontján egyre elterjedtebbek az automata öntözőrendszerek. Az öntözőrendszer megfelelő időben és módon történő működését a vezérlő automatika biztosítja.

Az öntözőrendszer legfőbb előnyei és működtetési könnyebbsége csak automatikus működés esetén érvényesül. A vezérlők kapcsolják be és ki az öntözést, gondoskodnak a mindennapos öntözésről, még szabadság alatt is.

Miért előnyös az automata öntözőrendszer?

bővebben »

RoyalKert.hu
Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
»
Elkezdtük...
»