Szűrés:   Kert és Park Öntözés Játszótér Köztéri eszközök Gépek
2017. április 18.

Sokszor merül fel igényként kertépítéseink kapcsán, hogy a kerttulajdonosok vegyszermentes kertet szeretnének kialakítani. Ebben a sokféle természetes alapanyagú kondicionálókon és permetszereken túl, a környezetünkben található élőlényeket is segítségül hívhatjuk.

A téli madáretetéssel a kertünkben szoktatott cinkék, verebek, vörösbegyek, stb. most hálálják meg, amikor a kertünkben a kártevők tucatjait fogyasztják el napról napra.

A különféle méheknek a megporzáson kívül a növényvédelemben is fontos szerepük van, az atkák, tetvek százait falják fel már lárvakoruktól fogva. A méhek száma világszerte egyre csökken a növényvédőszereknek, a klímaváltozásnak és a monokultúrás szántóföldi termesztésnek köszönhetően.

bővebben »

2017. április 18.

Kertünkben a kora tavaszi hagymás növények már elvirágoznak, további gondozásukkal a következő évi gazdag virágzást segíthetjük elő. A tulipán, a nárcisz és a jácint virágokból fejlődő terméskezdeményeit vágjuk le, hogy a növényeink minden energiájukat a hagyma növekedésére fordítsák. A leveleket csak a hónap végén, vagy júniusban vágjuk vissza, amikor már élénkzöld színüket elveszítik. Ekkor már minden tápanyag a hagymában raktározódott, és a növények megkezdik nyári pihenésüket.

 

bővebben »

2016. május 31.

Természetesnek tekintjük azt, hogy tiszta levegőt lélegezhetünk be. Ezt a növények, fák számunkra ingyenesen biztosítják. A természetes növényzet előtérbe helyezésével hihetetlen mértékű gazdasági, társadalmi haszonra tehetne szert minden település. Objektíven kimutatható, hogy 10-30%-kal gyorsabb azon betegek felépülése, akik napi kapcsolatban lehetnek bármilyen zöldfelülettel. Az ingatlanok ára 4-200%-kal felértékelődik, ha tartozik hozzájuk zöldfelület, vagy a közelben elérhető egy közhasználatú park. A téma jelentőségét és létjogosultságát, a sok természeti, társadalmi  katasztrófa segít felismerni. Hála a 2010 óta itthon is aktív mozgalomnak, a Green Citynek, egyre több útmutató, kézzel fogható jó tanács kerül a kezünkbe arra vonatkozóan, hogy mit és hogyan kellene  másképp gondolni, megvalósítani a zöldfelületgazdálkodásban, -tervezésben.

A Royal-Kert Kft. a kezdetek óta elkötelezett híve a minőségi, fenntartható szolgáltatásoknak és büszkék vagyunk arra, hogy egyre több alapelvet sikerül elsajátítanunk, alkalmaznunk a "Zöld Város" szemléletmódból. Több kollégánk megszerezte a Green City akkreditált címet, ezzel tovább erősítve cégünk elköteleződését a természet iránt.

Íme a lényeg, dióhéjban összefoglalva a Green City szavaival:

bővebben »

2016. március 05.

Kiskert, nagykert, hátsó udvar – nem a méret a lényeg. Az a legjobb kert, ahol az ember jól érzi magát minden időben. Ha van egy talpalatnyi zöld felület, amit megművelhetünk, az már a mi kertünk. És mindenkié, aki látja, használja, élvezi. Most költöztünk be? Évek óta parlagon hever? Túlnőtt rajtunk? Elgyomosodott? Ha elszántuk magunkat a változásra, akkor már csak tervezés, szervezés és számolás kell, mielőtt belevágnánk az ásót a földbe.

A tervezés fontosságát nem lehet túlbecsülni. Előbb az ötletelés, aztán az ültetés, soha nem fordítva. Ha magunk végezzük a kivitelezést, akkor is jól jöhet a szaksegítség. A tervezésből ne hagyjuk ki a család többi tagját sem, nekik is biztosan vannak elképzeléseik, vad és praktikus ötleteik: hinta, ruhaszárító, kutyakennel, kosárpalánk, mesterséges szánkódomb, rózsalabirintus, zen kavicsmedence. Gyűjthetünk ötleteket könyvekből, az internetről, amit egy gyakorlott kertésszel vagy kerttervezővel átrostálhatunk és letisztázhatjuk megvalósítható koncepcióvá. Lássuk a dolgok menetét lépésről lépésre:
 

bővebben »

RoyalKert.hu
Kishalmi Tibor
Ügyvezető
06 88/560-564
Tanusítványok:
Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.
Keresés
Keresés
»
Keresendő kifejezés:
Aktuális munkáink:
»
Elkezdtük...
»